Teknik direktörlük kariyerini Devrek Belediyespor’la sürdüren Savaş Demiral nam-ı diğer Büyük Savaş, kırmızı-beyazlı takımla büyük hedefler peşinde. Ligde 4’üncü sezona hazırlanan ilçe takımını 3. Lige çıkarmayı kafaya koyan tecrübeli teknik adamın bu konuda kendine güveni tam.

Bölgesel Amatör Lig’de Zonguldak’ın temsil edecek 3 takımdan biri olan Devrek Belediyespor, 17 Nisan’da başlayacak 2020-2021 futbol sezonu hazırlıklarını sürdürüyor. Tecrübeli teknik direktör Savaş Demiral yönetiminde sezona iddialı hazırlanan kırmızı-beyazlı takım, sezonun ilk maçını sahasında Kilimli Belediyespor’la oynayacak.

Sezon hazırlıklarını uzun bir süredir kendi tesislerinde sürdüren Devrek Belediyespor’da teknik direktör Demiral, ŞAFAK Spor’a değerlendirmelerde bulundu. Devrek’in teknik patronu, 6 takımdan oluşan grup ile geçen hafta sonu çekilen fikstüre ilişkin görüşlerini aktarırken, takım olarak tek hedeflerinin önce grup şampiyonluğu, ardından da 52 takımın yer alacağı Türkiye Şampiyonası’nda 3. Lige çıkacak 9 takım arasında girmek olduğunu belirtti.

İYİ BİR GRUP KURASI OLDU

Devrek Belediyespor, 4’üncü Bölgesel Amatör Lig sezonunda 5’inci bölge 3. grupta yer alıyor. 6 takımlı grupta Kilimli Belediyespor ve Ereğli Belediyespor’un yanı sıra Düzce’den Çilimli Belediyespor, Beyköy Belediyespor ve Akçakocaspor bulunuyor.

Devrek Belediyespor’un teknik patronu, “Grubu ve rakipleri nasıl buluyorsunuz?” sorusuna, “İyi bir grup kurası olduğunu düşünüyorum. 3 Zonguldak, 3 Düzce takımı var. Herkes bir hedef peşinde koşacak. Şampiyonluğa oynayacak takım sayısı fazla. Bu takımların arasından sıyrılmak istiyoruz. Grupta iyi takım olması bizim için avantaj. Keşke hep iyi takım olsa. Tüm iyi takımlar bizim gruba düşseydi. Şahsen ben öyle isterdim. Grubunuz ne kadar iyi olursa, Türkiye Şampiyonası’nda o kadar çok rahat edersiniz.” şeklinde cevap verdi.

TEK HEDEFİMİZ VAR; ŞAMPİYONLUK

Savaş hoca, “Devrek Belediyespor’u yarışın neresinde göreceğiz” sorusunu, “Tek düşüncemiz şampiyonluk. Onun haricindeki sonuçlar bizim için başarı sayılmaz. Sadece gruptan çıkmayı değil, aynı zamanda 3. Lige yükselmeyi hedefliyoruz. Hedef noktamız orası. Bunun için lige en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Uzun süredir çalışma halindeyiz. Takım olarak lige hazırız. İlçemiz de, futbolseverler de sezonun başlamasını bekliyor. Camia olarak kenetlenip, sonunda ipi göğüsleyeceğimizi umut ediyorum” şeklindeki ifadeleriyle yanıtladı.

İLK MAÇI KİLİMLİ’YLE OYNAMAK

FARKLI DUYGU YAŞATACAK

Kırmızı-Beyazlı hoca, 17 Nisan’da başlayacak sezonun ilk haftasında Kilimli Belediyespor’la oynanacağının anımsatılması üzerine, “Benim için çok farklı bir maç olacak. Her şeyden önce ben bir Kilimlili’yim. Ama şuan Devrek Belediyespor’un başındayım. Benim için çok iyi ve farklı bir maç olacağını düşünüyorum. Galibiyetle başlamak istiyoruz. İyi olan kazansın” dedi.

DEVREK ŞUAN 2. LİGİ KALDIRACAK POTANSİYELE SAHİP

Meslek kariyerinde ilk kez görev yapacağı Devrek Belediyespor’un şartlar ve imkanlar yönünden 2. Ligi kaldırabilecek bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren deneyimli futbol adamı, “Devrek Belediyespor bana göre 2. Ligi kaldıracak potansiyele sahip. Burada istediğimiz her ortamı bulduk. Taraftarın ve halkın takıma olan ilgisi bir hayli yüksek. Yöneticilerimiz bizimle çok yakından ilgileniyor. Bir sentetik, bir doğal çim sahamız var. Tesisimiz yapılıyor. O da bittiği takdirde hiçbir eksiğimiz kalmayacak. Şuanda hedef planlamamız tamamen 3. Lig üzerine kurulu. Hele bir çıkalım, 2. Lig için yönetimle oturup daha geniş kapsamlı bir planlama içine gireriz” diye konuştu.

ZONGULDAKSPOR'UN DAHA İYİ OLMASI

VE İYİ YERLERE GELMESİ LAZIM

Savaş Demiral, Türkiye 1. Ligi’nde şimdiki adıyla Süper Ligde formasını giydiği Zonguldakspor’la ilgili soru üzerine, “Benim dönemimle kıyaslamak mümkün değil. O zaman şimdiki ismiyle Süper Ligde mücadele eden bir takımdı. Şuanda eski Zonguldakspor havasını göremiyorum. Daha iyi yerlere gelmesi lazım. Tabii hepimiz destek olmalıyız. Zonguldaksor köklü bir takım. Türkiye’de ismi olan bir takım. Herkesin sevdiği bir kulüp. Dolayısıyla canı gönülden iyi yerlere gelmesini istiyorum.” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi