TFF 2. Ligde 2022-2023 sezonunda mücadele edecek takımlar netleşti. 2 ve 3. Ligde Play-Off müsabakalarının tamamlanmasıyla kesinlik kazanan takımlar, Temmuz ayında çekilecek kurayla Kırmızı ve Beyaz olmak üzere iki gruba ayrılacak.

Yeni futbol sezonunda 2. Lig bir hayli çetin geçecek. Özellikle 1. Ligden düşen ve 3.Ligden çıkan takımlar, lige farklı bir heyecan getirecek. Söz konusu bu takımların tamamının aynı gruba düşme ihtimali yok. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenecek statü doğrultusunda 5 takım Beyaz grup, diğer 5 takım ise Kırmızı grupta yer alacak.

Düşen ve çıkan takımlardan birçoğu hem mali yönden, hem de tesis şartları açısından 2. Lig seviyesinin çok üzerinde yer alıyor. Özellikle Bursaspor gibi Süper Lig şampiyonluğu yaşamış, Şampiyonlar Ligi’nde oynamış takım, 2. Lige yeni bir soluk getirecek. Maçlarını 44 bin kişilik statta oynayan yeşil-beyazlı takım dışında keza yine 1. Ligden düşen Kocaelispor’un stat kapasitesi 33 bin kişi. Bu iki takımın Zonguldak Kömürspor’la aynı gruba düşme olasılığı çok yüksek.

Sayısı oldukça fazla olan şehir takımları dışında müessese bünyesinde faaliyet gösteren ayrıca Belediye destekli ve zengin işadamlarının sahibi olduğu birçok takım, geçmişte örneği olduğu gibi yeni sezonda yeniden oluşturacakları güçlü kadrolarla yine yarışmacı takım kimliği ortaya koyacak.

27 Ağustos’ta başlayacak yeni futbol sezonu öncesi rakiplerin birçoğunda tablo böyleyken, 7 Mayıs’ta sezona nokta koyan Zonguldak Kömürspor’da değişen hiçbir şey yok. 2015-2016 sezonunda yükseldiği ligde 7’nci sezona hazırlanan kırmızı-lacivertli kulüp, şuan sadece 5 Haziran’da yapılacak kongreye odaklanmış durumda. Zonguldak Kömürspor’un yeni sezona dair nasıl bir hedef ortaya koyacağı kongrenin ardından belli olacak.

Öte yandan, 2. Ligde 2022-2023 sezonunda 39 takım mücadele edecek. Bu takımlardan 29’u mevcut, 4’ü 1. Ligden düşerken, 6’sı 3. Ligden yükseldi.

Mevcut takımları Zonguldak Kömürspor, Amed Sportif, Isparta 32 Spor, Tarsus İdmanyurdu, 24 Erzincanspor, 1928 Bucaspor, Kırşehir Belediyespor, Ankara Demirspor, Kırklarelispor, Şanlıurfaspor, Nazilli Belediyespor, Uşakspor, Pazarspor, Sivas Belediyespor, Ankaraspor, İnegölspor, Silahtaroğlu Vanspor, Adıyaman 1954 Spor, Çorumspor FK, Diyarbekirspor, Afjet Afyonspor, Bayburt Özel İdarespor, Serik Belediyespor, Hekimoğlu Trabzon, Etimesgut Belediyespor, Somaspor, Sarıyer, GMG Kastamonuspor ve Karacabey Belediyespor oluşturuyor.

Bursaspor, Kocaelispor, Balıkesirspor ve Menemen Belediyespor 1. Ligden düşerken, Düzcespor, Esenler Erokspor, Batman Petrolspor, Fethiyespor, Arnavutköy Belediyespor ve İskenderunspor 3. Ligde şampiyon olarak 2. Lige dahil oldu.

39 takım, Temmuz ayında çekilecek kura sonucu 19 ve 20’şerli olmak üzere iki gruba ayrılacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi