***İkinci yarıyı İnegölspor galibiyetiyle açan Zonguldak Kömürspor’da teknik sorumlu Barış Şeref, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şeref, galibiyetin lige tutunma adına çok iyi olduğunu belirtirken, takım olarak kalan tüm puanlara talip olduklarının altını çizdi.

Zonguldak Kömürspor’da üstlendiği teknik sorumlu görevinde yukarıya doğru yükselen bir başarı grafiği sergileyen Barış Şeref, İnegölspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Genç teknik adam, 2-1’lik galibiyetin hem ikinci yarıya moralli başlama, hem de lige tutunma adına önemli olduğunu vurgularken, galibiyetleri seri haline getireceklerini belirtti.

Beyaz grupta ikinci yarıya İnegölspor’u 2-1 yenerek başlayan Zonguldak Kömürspor, bu maçı geride bırakıp Niğde Anadolu FK maçına odaklandı. 3 Şubat Çarşamba günü deplasmanda oynanacak karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren Lacivert-Kırmızılı takımda teknik sorumlu Barış Şeref hesaplarını her zaman ki gibi 3 puan üzerine yapıyor. Takımda sol ayak bileğinden sakatlık problemi yaşayan sağ kenar oyuncusu Serbay Yağız dışında eksik yok. Tedavisi süren Yağız, Niğde Anadolu maçında forma giyemeyecek. Sarı kart cezalısı olduğu için İnegölspor maçında forma giyemeyen sol bek İlker Cihan, bir maçlık cezasının ardından oynamaya hazır.

Galibiyet hırsıyla devam eden çalışmalarda futbolcuların sergilediği performans memnun edici. Barış hoca, idmanlarda sergilenen hırslı futbolun teknik açıdan yapacakları uygulamalarla pekiştirilmesi halinde Niğde maçından da 3 puan çıkaracaklarına inanıyor.

“BİR GALİBİYET YETMEZ, DEVAMLILIK OLMALI”

Kömürsporlu teknik adam, Çarşamba gün ki deplasman sınavı öncesi spor medyasına açıklamalarda bulundu. İnegölspor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını dile getiren Şeref, “Rakibimiz alt sıralarda yarış halinde olduğumuz bir takımdı. Galip gelmek çok önemliydi. Antrenmanlarda uyguladığımız teknik çalışmaların yüzde 60’ını sahada gerçekleştirdik. Sonuç itibarıyla 3 puanı aldık. Bu galibiyetle yetinmeyeceğiz. Bunun devamlılığı lazım. Üst üstte 4-5 maç seri yapmalıyız. Haliyle Niğde maçına çok iyi hazırlanmamız gerekiyor” dedi.

“EN ÇOK POZİSYON BULDUĞUMUZ MAÇTI”

İnegölspor maçında takımın ortaya koyduğu mücadele ve oynanan futboldan memnun olduğunu dile getiren Şeref, “En çok pozisyon bulduğumuz karşılaşmaydı. Ama çok pozisyondan ziyade iki pozisyon bul ve işi bitirip gel. Çünkü bu lig öyle bir lig. 1-0 öndeydik, onlar attı. 1-1 bitseydi ‘Eyvah’ diyecektik. Ben önce skoru bulayım, sonra zaten pozisyonların arkası gelir. Ama değerlendirmek lazım. Elinize fırsat geçmişken 3’ü de, 4’ü de bulmalıyız. Bu maç, pozisyon açısından en çok pozisyona girdiğimiz maçlardan biriydi. İnşallah her maç böyle olacağız” diye konuştu.

“TRANSFER GEREKLİ”

“Devre arasında gidenler de oldu, gelenler de. Transfer tamamlandı mı?” sorusuna, “Transferi en hiç tamamlamadım. Transfer ihtiyacım var. Olmazsa da sıkıntı yok çünkü aralarında çok fark yok. Gelen oyuncular gidenlere göre daha kaliteli oyuncular. Çok paramız olmadığı için istediğimizi alamıyoruz. Alamadığımız zaman da benim buradaki görevim var olan takımdan en iyisini çıkarabilmek. Bütün oyuncular tam olarak mücadele etmek zorunda. Kaliteli oyuncu olunca daha çok teknik taktik olaylarına giriyoruz ve daha güzel işler ortaya çıkıyor. Benim takımım her zaman mücadele edecek. Gelen topçularımız kaliteliler. Katkı sağlayacaklar ama bana kalırsa 1-2 transfer daha yapılmalı” şeklinde cevapladı.

Bu arada profesyonel futbol liglerinde ara transfer dönemi 1 Şubat Pazartesi (yarın) sona erecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi