***5 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde en kötü sezonunu yaşayan, kazanması gereken en kritik maçları kazanamayan ve haliyle ligde kalma şansını son maça kadar bırakan Zonguldak Kömürspor’un 2021-2022 sezonu öncesi kadro yapılanmasına gitmesi şart oldu. Zaten mevcut 35 futbolcudan 23’ünün sözleşmesi sona erdi.

Mücadele ettiği Beyaz grupta son haftaya kadar düşmeme hesapları yapan Zonguldak Kömürspor, 2015-2016 sezonundan bu yana mücadele ettiği 2. Ligde en kötü sezonunu yaşadı. 19 takımın yer aldığı grupta istikrarı yakalayamayan, çizdiği inişli-çıkışlı bir grafikle hep puantajın alt bölümünde yer alan Zonguldak ekibi, bu yönüyle sancılı bir lig sezonu geçirdi.

Oynadığı 36 maçın sadece 8’inden galibiyet çıkaran Zonguldak Kömürspor, bu galibiyetlerin 4’ünü ilk yarı, 4’ünü ikinci yarı aldı. 2, 9, 11, 14, 20, 26, 29 ve 36’ncı haftaları galibiyetle kapatan Kırmızı-Lacivertliler, maalesef iki maç üst üstte hiç galip gelemedi.

Grupta en az galibiyeti bulunan 6 takımdan biri olan Zonguldak Kömürspor, sergilediği bu performansla büyük hayal kırıklığı yaşattı. Özellikle ikinci yarıda Sancaktepe FK, Ergene Velimeşe, Niğde Anadolu FK, Gümüşhanespor, Şanlıurfaspor gibi mutlak galibiyet alınması gereken maçlardan istenilen 3 puanı alamayan Zonguldak temsilcisi, haliyle son haftaya kadar potanın içinde yer alarak ligi büyük riske soktu.

Kadro yapılanması zorunlu hale geldi

BU SEZONDAN DERS ALINMALI

Zonguldak Kömürspor, bu sezon kadro yönünden büyük zaaflar yaşadı. Sezon başında yeteri güç ve kalite seviyesinde oluşturulamayan kadro, kırmızı-lacivertli takımın hemen her hafta sıkıntı yaşamasına sebep oldu. Birçok maçta rakiplerin Zonguldak Kömürspor karşısında kadro kalitesi ve gücü yönünden üst düzey seviyelerde olduğu açık ve net görüldü. Bu durum ister istemez sahaya, takım oyununa ve skora olumsuz yönde etki etti.

Oynayan temel oyuncu sayısı sınırlı sayıdaydı

GENİŞ GİBİ GÖRÜLEN KADRO ASLINDA ÇOK DARDI!

30’u aşkın futbolcudan oluşan Zongludak Kömürspor kadrosu geniş gibi gözükse de takımın temel iskelet kadrosunu oluşturan futbolcu sayısı 15’i geçmedi. Geri kalan futbolcuların kimisi sezon içinde kadro dışı bırakıldı, kimisi sakatlanarak sezonu kapattı, kimisi yeteri kadar şans bulamadığı için küstürüldü, kimisi de genç oldukları için yeri geldi 18, yeri geldi 21 kişilik kadroya dahil bile edilmedi. Dolayısıyla kırmızı-lacivertli takım, sezon başından bu yana geniş gibi gözüken fakat kısıtlı sayıdan oluşan kadrosuyla büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı.

En baştan bu yana birbirini takip eden hatalar nedeniyle çalkantı dolu sezonu son hafta ligde kalarak geride bırakan Zonguldak Kömürspor’un bu sezondan büyük dersler çıkarması gerekiyor. 5 sezondur mücadele edilen 2. Ligde en kötü lig süreci yaşayan takım, ilk kez küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Bundan sonraki süreçte en büyük görev sorumluluğu yönetime düşecek. Kadro yapılanmasında iskeleti oluşturacak temel kadronun daha önce bu ligde deneyimler yaşamış, tecrübeli ve iyi ayaklardan oluşturulması şart. Ayrıca mevcut kadroda üst seviyedeki futbolcuların yeniden kadroda tutulması, iskeletin korunması adına büyük önem taşıyacak.

Sözleşmesi devam eden 12 oyuncudan sadece 5’i oynadı

23 FUTBOLCUNUN SÖZLEŞMESİ BİTTİ

Zonguldak Kömürspor devre arasında kadroya dahil edilen futbolcularla birlikte sezonu 35 kişilik futbolcu kadrosuyla tamamladı. Kadroda yer alan futbolculardan Serbay Aydın, Olcay Meydan ve Müslüm Aydoğan yaşadıkları ciddi sakatlıklar nedeniyle sezonu çok erken kapattı. Bu futbolculardan Serbay ile Olcay’ın sözleşmeleri bir yıl daha devam ederken, Müslüm’ün sona erdi.

Kadroda diğer futbolculardan Sinan Ören, Abdullah Ertuğrul Cengiz, Aykut Emre Yakut, Berkan Akdeniz, Emre Kara, Enes Bayır, Hakan Çevik, Haluk Türkeri, Hüseyin Yılmaz, İhsan Furkan Deniz, İlker Cihan, Kerem Akbulut, Oktay Pop, Rıdvan Bingöl, Talha Özcan ve Yunus Adlı’nın bir yıllık sözleşmeleri bitti.

Bu futbolcuların yanı sıra kiralık transfer edilen Ahmet Hakan Demirli (Kasımpaşa), Atalay Yıldırım (Galatasaray), Batuhan Yılmaz (Ankaraspor), Berzan Akkaya (Eyüpspor), Muhammet Yeşil (Eyüpspor) ve Neşet Can Bellikli’nin de (Ankara Keçiörengücü) sözleşme süreleri doldu.

Kırmızı-Lacivertli takımda Arhan Çakıroğlu (2023), Enes Subaşı (2022), Ensar Eyüp Bayır (2022), Furkan Mehmet Doğan (2022), Melih İşlek, (2022), Onur Küçük-kaleci (2023), Tezcan Gökmen (2023), Yiğit Karaman (2022), Egemen Yaylı-kaleci (2023) ve Yılmaz Daler’in (2022) sözleşmeleri devam ediyor. Bu futbolculardan sadece 5’i forma şansı bulurken, diğerleri zaman zaman kadro gördü.

Sözleşmeleri devam etmesine karşın söz konusu futbolcular kulübün belirlediği bonservis bedelini getirmeleri halinde serbest kalıp 2021-2022 sezonu için istedikleri kulübe gidebilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi