Beyaz grupta Pazar günü maç yok, 7’nci hafta maçları 28 Ekim Çarşamba günü oynanacak. Zonguldak Kömürspor, Kahramanmaraşspor deplasmanında puan arayacak. Üstelik maç 19.00’da başlayacak. Elmas, gece maçının ardından 850 kilometrelik yolu gidip geldikten üç gün sonra zorlu Erzincanspor maçına çıkacak.

Zonguldak Kömürspor’un mücadele ettiği 2. Lig Beyaz grupta ikinci kez düzenlenen fikstür ilginç bir takvim oluşturdu. Yeni düzenleme kapsamında maçların büyük bir çoğunluğu hafta arası oynanıyor. Cumartesi-Pazar günleri oynanacak maç sayısı çok az. Ayrıca maçlar arasında kimi zaman 3 gün, kimi zaman 11 gün ara var. 11 günlük aranın olduğu haftalarda Ziraat Türkiye Kupası mücadelesi yaşanacak. Değişen maç fikstürü takımlara büyük zorluk yaşatıyor. Ne teknik direktörler, ne de futbolcular bu durumdan pek memnun değil.

Kömürspor’un rotası çok zor

Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, değişen takvim nedeniyle rakiplerin yanı sıra zamana karşı da bir yarış verecek.

7’nci hafta mücadelesini 28 Ekim Çarşamba günü Kahramanmaraşspor deplasmanında verecek olan Kırmızı-Lacivertli takım, bu maçı 19.00’da oynayacak. Gece maçı olarak nitelendirilen 90 dakikanın ardından Kömürspor’un, 850 kilometre uzaklıktaki deplasmandan Zonguldak’a dönüşü, hava ve kara yolu aktarmalı Perşembe gününü bulacak. Takım, yorucu maç ve yolculuktan sadece iki gün sonra hiç dinlenme fırsatı bulamadan 31 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te Anagold 24 Erzincanspor maçına çıkacak. İki maç arasındaki zamanın çok dar olması Zonguldak Kömürspor’da büyük bir sıkıntıya neden oldu. Yönetim, Kahramanmaraşspor maçını erken saatte oynamak için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) müracaatta bulundu. Kulübün bu talebi kabul görürse, karşılaşmanın başlama saati 17.00 ya da daha erken bir saate alınacak.

İki zorlu maçın ardından Hekimoğlu Trabzon deplasmanı

ARADA 11 GÜN BOŞLUK VAR

7 ve 8’inci haftalarda 3 gün arayla iki zorlu müsabaka oynayacak Zonguldak Kömürspor, 9’uncu haftada Hekimoğlu Trabzon deplasmanına gidecek. Fakat bu maç, değişen maç takvimine göre 11 gün boşluğun ardından 11 Kasım Çarşamba günü oynanacak.

Uzun maç arasında Zonguldak Kömürspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3’üncü eleme turu mücadelesi verecek. Kırmızı-Lacivertliler, Hekimoğlu Trabzon dönüşünün ardından 3 gün sonra 14 Kasım Cumartesi günü sahasında Şanlıurfaspor’la karşı karşıya gelecek. Cumartesi mesaisi sonrası Zonguldak Kömürspor, iki günlük çalışma fırsatıyla 18 Kasım Çarşamba günü hafta arası maçında bu kez Uşakspor’la deplasman maçı oynayacak

Ligde 3 haftadır puan yüzü görmeyen Zonguldak Kömürspor, zorlu maç trafiğini en az hasarla geçmek istiyor

MAÇ MAÇ DÜŞÜNÜYOR

Sancılı bir lig süreci geçiren Zonguldak Kömürspor, geride kalan 6 haftada sadece 5 puan toplayabildi. İlk 3 maçta elde ettiği puanlar dışında puan yüzü görmeyen Kırmızı-Lacivertliler, Ankara Demirspor, Sancaktepe FK ve Amed Sportif’le oynadığı son 3 maçı yenilgiyle kapattı. Üst üstte yaşadığı puan kayıplarıyla 13’üncü sıraya kadar gerileyen Zonguldak ekibinin önünde yine birbirinden zorlu maçlar var.

Kömürspor’un 7’nci haftada karşılaşacağı Kahramanmaraşspor 6 puanla 11’inci sırada yer alıyor. Ligde sadece bir yenilgisi bulunan rakip, 4 maçtır yenilgi nedir bilmiyor. Maraş temsilcisi bu süreçte Hekimoğlu Trabzon (0-0), Şanlıurfaspor (1-1) ve Hacettepespor’la (3-3) berabere kalırken, Uşakspor’u 2-1 mağlup etti.

Zorlu deplasman mücadelesinin ardından karşılaşılacak 24 Erzincanspor 13 puanla 3’üncü, Hekimoğlu Trabzon 9 puanla 7’nci sırada yer alıyor. Erzincan ekibi 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlikle hiç yenilgi almadı. Hekimoğlu ise, 5 maçın 2’sinden galip, 3’ünden berabere ayrıldı.

Peş peşe oynanacak zorlu maçların ardından son sıradaki Şanlıurfaspor rakip olacak. Kağıt üzerinde kolay maç gibi görünmesine rağmen bu maç da Zonguldak Kömürspor için çok zor geçecek. Kömürspor, geçmişte kolay gibi görünen maçlarda kaybettiği sürpriz puanlarla biliniyor.

Temsilcimiz, zorlu maç takvimine daha sonra Uşakspor deplasmanıyla devam edecek. Uşak temsilcisi, 6’ncı hafta itibariyle 10 puanla 5’inci sırada yer alıyor.

Sıkışık maç takviminde üst üstte zorlu maçlara çıkacak Zonguldak Kömürspor, maç maç hedef planlaması içine girecek. Teknik direktör Mustafa Dalcı, maç maç hesap yapıp süreci en kayıpla geçmek istiyor.

Zonguldak Kömürspor’un 28 Ekim ile 18 Kasım tarihleri arasına denk gelen 7 ve 11’inci hafta maçları şöyle:

28 EKİM ÇARŞAMBA

19.00 12 Şubat Stadı: Kahramanmaraşspor-Zonguldak Kömürspor

31 EKİM CUMARTESİ

Saat 13.00 Devrek İlçe Stadı: Zonguldak Kömürspor-Anagold 24 Erzincanspor

11 KASIM ÇARŞAMBA

Saat 13.00 Ortahisar Yavuz Selim Stadı: Hekimoğlu Trabzon-Zonguldak Kömürspor

14 KASIM CUMARTESİ

Saat 13.00 Devrek İlçe Stadı: Zonguldak Kömürspor-Şanlıurfaspor

18 KASIM ÇARŞAMBA

Saat 13.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-Zonguldak Kömürspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi