2. Lig Beyaz grupta 16’ncı hafta heyecanı 5-6 Aralık tarihlerinde yaşanacak. Tamamı 13.00’te başlayacak maçlara Zonguldak, Ankara, Eskişehir, Bursa, Rize Pazar, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kırklareli ev sahipliği yapacak. Puantajın üst ve alt bölümünde birbirinden zorlu karşılaşmaların oynanacağı hafta, düşme potasında yer alan Zonguldak Kömürspor için büyük önem taşıyacak. Ligde 5 haftadır galip gelemeyen kırmızı-lacivertli ekip, haftayı muhakkak 3 puanla kapatmak zorunda.

Şenol Demir ve öğrencileri bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde 1922 Konyaspor’u konuk edecek. Konya ekibi, puantajda temsilcimizin 3 puan önünde 17 puanla 12’nci sırada yer alıyor. Zonguldak Kömürspor bu maçı kazandığı takdirde puanını 17’e çıkarıp hem rakibi, hem de haftayı maç yapmadan BAY geçecek Erzincanspor’la puan puana geleceği için puantaj sıralamasında iki-üç basamak birden sıçrama yapacak. Yine alt bölümde 16 ve 17 puanla Zonguldak Kömürspor’un üzerinde sıralanan Kırşehir Belediyespor ve Akhisarspor’un üzerine çıkma olasılığı çok yüksek olacak.

Zonguldak Kömürspor önemli 3 puan mücadelesi vereceği 16’ncı haftada diğer maçlar Ankara Demirspor-Nazilli Belediyespor, Eskişehirspor-Kırşehir Belediyespor, Karacabey Belediyespor-Uşakspor, Pazarspor-Isparta 32 Spor, Amed Sportif-Tarsus İdmanyurdu, Şanlıurfaspor-Pendikspor, Kırklarelispor-Akhisarspor karşı karşıya geleceK. Erzincanspor ile Bucaspor 1928 haftayı maç yapmadan BAY geçen takımlar olacak.

Öte yandan, Merkez Hakem Kurulu haftanın maçlarında görev yapacak hakemleri açıkladı. Zonguldak Kömürspor-1922 Konyaspor maçına Karabük bölgesinden klasman hakemi Mustafa Hakan Belder’i atadı. Belder, Merkez Hakem Kurulu tarafından daha önce Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi eğitimine davet edilmişti. Karabük bölgesinin yükselen hakemi, meslek kariyerinde 1. Lig, 2. Lig, Türkiye Kupası ve alt liglerde çok sayıda maçta görev yaptı.

Belder’in yardımcılıklarını Muhammed Sait Emre Alagöz, Mehmet Dura yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi Burak Yücetağ.

Diğer maçlarda Mehmet Ali Özer, Reşat Onur Coşkunses, Abdullah Volkan Aydın, Demokrat Özgür Güneş, Yakup Özhan, Batuhan Gültek, Hamit Basık düdük çalacak.

5 ARALIK PAZAR

Saat 13.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-1922 Konyaspor (Mustafa Hakan Belder)

Saat 13.00 TCDD Tesisleri: Ankara Demirspor-Nazilli Belediyespor (Mehmet Ali Özer)

Saat 13.00 Eskişehir Stadı: Eskişehirspor-Kırşehir Belediyespor (Reşat Onur Coşkunses)

Saat 13.00 M. Fehmi Gerçeker Stadı: Karacabey Belediyespor-Uşakspor (Abdullah Volkan Aydın)

Saat 13.00 Pazar İlçe Stadı: Pazarspor-Isparta 32 Spor (Demokrat Özgür Güneş)

Saat 13.00 Diyarbakır Stadı: Amed Sportif-Tarsus İdmanyurdu (Yakup Özhan)

6 ARALIK PAZARTESİ

Saat 13.00 Şanlıurfa Stadı: Şanlıurfaspor-Pendikspor (Batuhan Gültek)

Saat 13.00 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Akhisarspor (Hamit Basık)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi