Bölgesel Amatör Lig’de sezonun ilk 4 haftasını galibiyet sessizliğiyle geride bırakan Kilimli Belediyespor, hafta sonu oynayacağı Bakırköyspor maçı öncesi kenetlendi. Teknik direktör Harun Aydoslu, ilk iç saha maçında sarı-siyahlı camiaya galibiyet sevinci yaşatmak isterken, futbolcularını bu düşünce doğrultusunda motive etmeye çalışıyor.

7’nci bölge, 1’inci grupta mücadele eden Kilimli Belediyespor, ilk 4 maçta beklentilerin uzağında kaldı. Grupta galibiyet alamayan üç takımdan biri olan Kilimli ekibi, 5 Aralık Pazar günü saha ve seyircisi önünde oynayacağı Bakırköyspor maçıyla bu şansızlığını yenmek istiyor. Kilimli’deki maç, teknik direktör Harun Aydoslu için de ilk iç saha maçı olacak. 3’üncü hafta sonunda Faruk Bahadır’ın yerine teknik direktörlük koltuğuna oturan tecrübeli teknik adam, BAY haftasından sonra ilk maçına İstanbul’da Beykozspor 1908 karşısında çıkarken, iki kez yenik duruma düşmesine rağmen beraberliği yakalayarak 1 puanın sahibi oldu. Bu netice ile Aydoslu, takımı bir basamak yukarıya çıkardı.

Sarı-Siyahlı serüvene artı puan ve basamak sıçramasıyla başlayan Harun hoca, bunun devamını getirmek istiyor. Bakırköyspor maçı ve sonrasında ilk yarı sonuna kadar oynayacağı diğer maçlardan toplayabildiği kadar puan toplayıp takımı alt bölümden yukarıya taşımayı planlayan tecrübeli çalıştırıcı, dolayısıyla hafta sonu ilk kez taraftarının önünde boy göstereceği karşılaşma öncesi 3 puana odaklanmış durumda. Kendisi gibi futbolcuları da galibiyete şartlayan Kilimlili hocanın arzusu, şuana kadar galibiyet sevinci yaşayamayan sarı-siyahlılara ilk 3 puan sevinci tattırmak. Taktik plan ve stratejisini tamamıyla bu düşünceler üzerine kuran tecrübeli teknik adam, planın eksiksiz işlemesi için hem saha içi, hem de saha dışı yoğun mesai harcıyor.

Aydoslu, sahasındaki maçı kazandığı takdirde ilk galibiyetle birlikte puanını 5’e çıkarıp puantaj sıralamasında yükselişini sürdürecek.

Motivasyon seviyesini yukarıda tutmaya çalışıyor

Kilimli Belediyesporlu teknik adam, saha içi çalışmalar kadar motivasyona da büyük önem veriyor. Taktik hazırlıklarla birlikte futbolcuyu saha içinde iştah dolu ve istekli oynatacak ayrıca takımın performans seviyesini yukarıda tutacak başlıca faktörün “motivasyon” olduğuna inanan hocanın bu yöndeki çabası da dikkat çekici.

“Oynayan, oynamayan tek yürek olacak”

Taktik yöndeki çalışmaların dışında mental yönden de futbolcuları maça adapte etmeye çalışan Harun Aydoslu için takım ruhu ve aile ortamını yakalamak olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Geldiği ilk günden bu yana takım içi birlikteliği sağlamak için büyük çaba gösteren deneyimli hoca, bu yönde hızlı bir aşama kaydetmiş durumda.

Motivasyon konuşmalarında “Geldiğim günden beri hep üzerinde durdum. Tek yürek olacağız, yüreğimiz tek atacak. Şu sözü teknik adamlık dönemim boyunca hep benimsemişimdir. “Toplu atarsa yürekler, onu top bile sindiremez.” Bu söz kulağınıza küpe olsun, hiçbir zaman unutmayın. Bu takımın yüreği tek atacak, tek atmalı. Tek attığını görüyorum. Oynayan, oynamayan herkes tek yürek olacak. Kimse laf olsun diye maç oynamayacak, yürekten oynayacak. Rakip kim olursa olsun heyecan olmayacak. Paniğe hiç gerek yok. Çıkacağız aslanlar gibi oynayıp istediğimiz 3 puanı alacağız” şeklinde ifadeler kullanan Aydoslu, Bakırköyspor maçında bu sözlerin karşılık bulacağına inanıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi