*** Kırmızı-Lacivertli teknik adam, hesaplarını Afyonspor üzerine yapmaya başladı. Bir yandan takımı zorlu maça hazırlayan hoca, diğer yandan camiaya seslenip umut dağıttı: “Biz buralara çok zor şartlarda geldik. Kimse merak etmesin küllerimizden yeniden doğarız, bu ligde kalırız.”

Zonguldak Kömürspor, ligde geride kalan 35 haftayı unutup sadece 8 Mayıs Cumartesi günü oynayacağı Afyonspor maçına kilitlendi. Barış Şeref ve öğrencileri, ligde kalma adına büyük önem taşıyan 90 dakika mücadelesinde gerekli olan 1 puanı alıp ligdeki yerini korumak istiyor.

Kritik karşılaşmanın hazırlıklarına start veren Zonguldak ekibinde orta saha oyuncuları Rıdvan Bingöl ile Hüseyin Yılmaz 4 sarı kart cezalısı. Covid testi pozitif çıkan kaleci Sinan’ın karantina süreci Perşembe günü bitiyor. Tecrübeli kalecinin oynayıp oynamayacağı henüz belli değil. Hastalığı süresince fiziken çok yıpranan 1 numaranın durumu maç günü belli olacak.

Her türlü olumsuz şartı göz önünde bulunduran teknik sorumlu Barış Şeref, elindeki mevcut kadroyu en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyor. Teknik-taktik açıdan yapılacak çalışmaların yanı sıra mental yönden de bir terapi uzmanı gibi davranan Şeref, bire bir ve toplu konuşmalarla karşılaşmanın önemini anlatıyor, ayrıca moral-motivasyon seviyesini yukarıda tutmaya gayret gösteriyor.

CAMİAYA UMUT DAĞITTI

Öte yandan, bir yandan takımı kritik maça hazırlayan Kırmızı-Lacivertli hoca, diğer taraftan da yaptığı paylaşım ve açıklamalarla camiaya umut dağıtıyor.

Barış Şeref, son paylaşımında takımın ligde kalacağına olan inancını ortaya koyarken, “Biz buralara çok zor şartlarda geldik. Kimse merak etmesin. Küllerimizden doğarız, yine bu takımı ligde tutarız. Bu zamana kadar kimseye boyun eğmedik. Yine eğmeyiz. Gücümüzü arkadan, inancımızı yaradandan alırız” şeklinde ifadelerde bulundu. Barış’ın bu paylaşımı büyük beğeni topladı.

Diğer taraftan, kırmızı-lacivertli taraftar grupları Cumartesi gün ki maç öncesi kenetlendi. Profiller, kırmızı-lacivert logo ve bayraklarla yer değiştirdi. Mesajlar ve paylaşımlarda teknik ekip ve futbolculara güven ortaya konulurken, moral-motivasyonu artırıcı görsel ve video paylaşımları futbolculara ekstra motive kaynağı oldu.

Camiada ise, ligde kalmanın şampiyonlukla eş değer olduğu yönünde görüş hakim olurken, Barış Şeref ve futbolcuların Afyon’da gerekeni yapıp takımı ligde tutacağı yönündeki inanç ve düşünce herkesin ortak paydası oldu.  

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi