2. Lig Beyaz grupta kısa devre arasının ardından ikinci yarı başladı. 16 Ocak Pazar günü Uşak, Isparta, Kırşehir, Aydın Nazilli, Manisa Akhisar, Eskişehir, Ankara ve Mersin Tarsus’ta oynanan maçlarda 1928 Bucaspor, Kırşehir Belediyespor, Eskişehirspor, Ankara Demirspor galibiyet sevinci yaşarken, 4 maçta skor eşitliği bozulmadı.

İkinci yarının ilk haftasında Uşakspor-Amed Sportif, Isparta 32 Spor-1928 Bucaspor, Kırşehir Belediyespor-Pazarspor, Nazilli Belediyespor-Kırklarelispor, Akhisarspor-Zonguldak Kömürspor, Eskişehirspor-Karacabey Belediyespor, Ankara Demirspor-Şanlıurfaspor, Tarsus İdmanyurdu-1922 Konyaspor maçları oynandı.

1928 Bucaspor 3-1, Kırşehir Belediyespor 3-1, Eskişehirspor 2-1, Ankara Demirspor 2-1’lik skorlarla 3 puanı hanesine yazdırdı.

Uşak-Amed (1-1), Nazilli-Kırklareli (1-1), Akhisar-Zonguldak (0-0) ve Tasus-1922 Konya (0-0) maçlarında skor eşitliği bozulmayınca puanlar paylaşıldı.

Haftanın maçları neticesinde puan tablosunda değişen pek bir şey olmadı. Maç yapmadan BAY geçen Pendikspor 39 puanla ilk sıradaki yerini korurken, galibiyetle başlayan 1928 Bucaspor puanını 30’a çıkararak ikinci sıraya yükseldi. İlk 2’nin ardından 29 puanla Amed Sportif, 28 puanla Nazilli Belediyespor, 27 puanla Ankara Demirspor geliyor. 2 ila 5’inci sıradaki takımlar aynı zamanda Play-Off hattını oluşturuyor.

PUAN FARKI YOK

İlk yarıda neredeyse puan puana yarışa sahne olan Beyaz grupta ikinci yarıda da aynı senaryo izlenecek gibi. İkinci yarının ilk haftası itibariyle oluşan puan tablosu yine ilginç bir durum aldı.

5’inci Ankara Demirspor ile 16’ncı sıradaki 1922 Konyaspor arasında yer alan takımlar 1 ya da 2’şer puan farkla sıralanıyor. Farkın az olması nedeniyle sıralama hemen her hafta değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla hiçbir takımın puantajdaki yeri garanti değil. Bir galibiyetle 3-4 basamak birden yükselen takımlar, aynı şekilde bir mağlubiyet durumunda 3-4 basamak geriye düşebiliyor.

Lider Pendikspor dışında aşırı kopmaların olmadığı ligde hem Play-Off, hem de düşme hattında kıyasıya yarış, sezon sonuna kadar süreceğe benziyor. Bu sezon ilk kez dengeli geçen lig yarışı, mevcut haliyle büyük bir heyecana sahne oluyor.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR

14’ÜNCÜ BİTİRDİ, 14’ÜNCÜ BAŞLADI

İlk yarıyı 21 puanla 14’üncü sırada tamamlayan Zonguldak Kömürspor, ikinci yarıya puanla başlamasına rağmen sıralamada yerinde saydı. Kendisi gibi 21 puana sahip Akhisarspor karşısında puan arayan Kırmızı-Lacivertli takım, galibiyeti hak eden futboluna rağmen sahadan 0-0 berabere ayrıldı. Bu sezon ki 4’üncü beraberliğini alan temsilcimiz, genel puantaj tablosunda Akhisarspor ve Pazarspor’la birlikte 22 puana sahip. Bu üç takım arasındaki sıralamayı genel gol averajı belirlerken, -6 averaja sahip Zonguldak ekibi haliyle rakiplerinin gerisinde kaldı.

22 puanla 14’üncü sırada olmasına rağmen Zonguldak Kömürspor, puan farkı yönünden üstteki takımların çok gerisinde değil. Kömürspor, 11’inci Şanlıurfaspor, 10’uncu Erzincanspor’un 1, 9’uncu Uşakspor, 8’inci Isparta 32 Spor, 7’nci Kırşehir Belediyespor ve 6’ncı Kırklarelispor’un sadece 3 puan gerisinde yer alıyor.

PENDİKSPOR MAÇI CUMA GÜNÜ

İlk yarıda 1-0 mağlup olduğu Akhisarspor karşısından bu kez 1 puanla ayrılan Zonguldak Kömürspor, lig serüvenine Pendikspor maçıyla devam edecek. Normalde 22 Ocak Cumartesi günü oynanacak karşılaşma, aynı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mithatpaşa Tüneli ve sahil yolu açılışı için Zonguldak’a gelecek olması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 21 Ocak Cuma gününe alındı. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki karşılaşmanın başlama saati 13.00.

Grupta diğer maçlar 22 Ocak Cumartesi günü Amed Sportif-Kırşehir Belediyespor, Şanlıurfaspor-Eskişehirspor, Kırklarelispor-Ankara Demirspor, Bucaspor 1928-Akhisarspor, Pazarspor-Nazilli Belediyespor, 24 Erzincanspor-Tarsus İdmanyurdu, 1922 Konyaspor-Isparta 32 Spor arasında oynanacak. Uşakspor ile Karacabey Belediyespor haftayı maç yapmadan BAY geçirecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi