Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Ereğli Belediyespor, bugün erteleme maçında Fatih Vatanspor’u 2-1 mağlup etti. Eflatun-Beyazlı takıma 3 puanı getiren golleri 27 ve 60’ıncı dakikalarda Dilara Sürül attı. Bu maç öncesi 14 golü bulunan Dilara, dublesiyle toplam gol sayısını 16’ya çıkardı. Ereğlili golcü, gol kraliçeliği sıralamasında 21 golle ilk sıranın sahibi Fenerbahçeli Kennya Kında Esther Cordner’in ardından ikinci sırada yer alıyor.

Konuk Fatih Vatanspor’un tek golü 30’uncu dakikada penaltıdan gelirken, Azeri kaleci Nargız Alıyeva 40’ıncı dakikada rakibin kazandığı ikinci penaltıya gol izni vermedi.

Erteleme zaferiyle ligde üst üstte 3’üncü, bu sezon ki 10’uncu 3 puanını alan Ereğli Belediyespor, genel puantaj tablosunda puanını 30’a çıkararak 4’üncü sıraya yükseldi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Fatih Vatanspor’un ardında sıralanan Eflatun-Beyazlı takım, bu galibiyetle Play-Off yolunda çok önemli bir avantaj yakaladı.

Son 3 haftanın flaş takımı, 27 Mart Pazar günü 17’nci hafta maçında yine saha ve seyircisi önünde Kocaeli Bayan Futbol Kulübü’yle karşılaşacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi