*** Bu sezon Niğde Anadolu FK galibiyeti dışında 3 puanı bir arada göremeyen Zonguldak Kömürspor, yine bir Cumartesi maçında Anagold 24 Erzincanspor’la karşılaşacak.

*** Kötü gidişe dur demek isteyen Mustafa Dalcı ve öğrencileri 3 puana odaklandı. Kırmızı-Lacivertli takımda eksik yok, Dalcı galibiyeti getireceğine inandığı en iyi 11’i sahaya sürecek.

*** Zorlu 90 dakikayı İstanbul bölgesinden Erdoğan Özkaya yönetecek. Özkaya’nın yardımcılıklarını yine İstanbul bölgesinden klasman yardımcı hakemler Selim Şenöz ile Erdem Değirmenci yapacak.

ZONGULDAK Kömürspor 8’inci haftaya girdi. İlk 6 haftayı beklentinin çok altında geride bırakan Beyaz grup ekibi, yarın oynayacağı Anagold 24 Erzincanspor maçıyla kötü gidişata nokta koymak istiyor.

İlk 3 haftayı 5 puanla geride bırakan Zonguldak Kömürspor, son 3 haftayı maalesef gol ve puan sessizliğiyle geride bıraktı. 5 puanla 14’üncü sırada yer alan temsilci ekip, ligin henüz başında puan kaybetme kredisini tüketti. Kayıp hanesine -13 puan yazdırarak vasatın bile altında kalan Kırmızı-Lacivertli takımın haliyle sahasında kazanmaktan başka çaresi yok. Bu arada Zonguldak Kömürspor’un ligde bir maçı eksik. Çarşamba günü Kahramanmaraşspor’la oynananması gereken 7’nci hafta maçı, rakip takımda çıkan covid-19 vakaları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelendi. Bu maçın ne zaman oynanacağı henüz belli değil.

Zor bir 90 dakika olacak

Beyaz grupta her geçen hafta maçlar zorlu bir hal almaya başladı. Form grafiklerini yükselten rakiplerin hemen her hafta puan kazanması, Zonguldak Kömürspor’un ise tam tersi puan kaybetmesi hesapların bozulmasına neden oldu. Kolay gibi görünen maçlarda kaybedilen puanlar, 7’nci hafta itibariyle puantaja olumsuz yönde yansımış durumda. 3 haftadır yaşadığı gerileme döneminden kurtulup yükselme dönemine geçiş yapmak isteyen Zonguldak Kömürspor’da hesaplar tamamen 3 puan üzerine yapılmış durumda.

Teknik direktör Mustafa Dalcı hafta boyunca sürdürdüğü çalışmaları 3 puan üzerine kurgularken, futbolcuları bu yönde motive etti. Ertelenen Kahramanmaraşspor maçı öncesi taktik sistem ve kadro yapısında değişime giden Dalcı'nın rotasyonlu kadroyu hiç bozmadan Erzincanspor karşısında sahaya sürmesi bekleniyor.

Amed Sportif’le oynanan son maçta kadroda yer alan Berkan, Ahmet Hakan ve Batuhan Yılmaz’ı kenara alan Dalcı, İhsan Furkan, Ali Fırat ve Ramazan’ı kadroya dahil etti. Bu değişikliklerle saha içi dizilişte de değişim uygulayan Kömürsporlu hoca, Ramazan’ı sağ bek, Serbay’ı ise sağ önde görevlendirecek. İhsan Furkan'ı sol orta, Emre Kara’ya 10 numara pozisyonunda gole yakın oynatacak hoca, bu değişimin üç puan getireceğine inanıyor.

Galibiyet üzerine hesap yaptı

PUAN KAYBI YASAK

6 maçta 13 puan bırakarak puan kaybetme kredisini erken tüketen Mustafa Dalcı, 24 Erzincanspor maçından ne yapıp edip 3 puan çıkarmak istiyor. Futbolcularını tamamıyla 3 puana odaklayan Dalcı, maçın gidişatına göre farklı stratejiyle ‘yenemiyorsan yenilme’ formatını devreye sokacak. Her halükarda puan almak isteyen Dalcı, 3 maçlık gol ve puan sessizliğinin ardından alınacak puan ya da puanları büyük bir kazanım olarak görüyor.

MAÇLARIN TAMAMI CUMARTESİ GÜNÜ OYNANACAK

Öte yandan Beyaz grupta 8’inci hafta müsabakalarının tamamı 31 Ekim Cumartesi günü Manisa, Çorum, Uşak, Zonguldak, İstanbul Sarıyer, Ankara, Kocaeli ve Afyon’un ev sahipliğinde oynanacak.

Saat 13.00 Mümin Özkasap Spor Tesisleri: Manisa FK-Sancaktepe FK (Adem Sarıtaş-Sivas)

Saat 13.00 Çorum Şehir Stadı: Çorum FK-Ankara Demirspor (Hasan Avcı-İzmir)

Saat 13.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-Şanlıurfaspor (Cihan Ataş-İstanbul)

Saat 13.00 Devrek İlçe Stadı: Zonguldak Kömürspor-24 Erzincanspor (Erdoğan Özkaya-İstanbul)

Saat 13.00 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Hacettepespor-Hekimoğlu Trabzon (Erkan Engin-Sakarya)

Saat 13.00 Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Amed Sportif (Abdulbaki Ayyıldız-Kocaeli)

Saat 19.00 Kocaeli Stadı: Kocaelispor-Ergene Velimeşe (Deniz Sercan Akgül-Malatya)

Saat 19.00 Zafer Stadı: Afyonspor-Niğde Anadolu FK (Ömer Kocabey –Kocaeli)

Gümüşhanespor-Kahramanmaraşspor (ertelendi)

İnegölspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi