Zonguldak Kömürspor’un lig ikincisi Erzincanspor karşısında sergilediği futbol büyük beğeni topladı. Güzel futbol, teknik direktör Mustafa Dalcı ve futbolcuların özgüvenini artırdı. Elmas’ın hocası, 90 dakika değerlendirmesinde iddialı sözler sarf etti.

Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, 8’inci hafta maçında lig ikincisi Erzincanspor’la 0-0 berabere kaldı. Güçlü rakip karşısında güzel futbol ortaya koyan, maçın genelinde oyunu forse eden Kırmızı-Lacivertli takım, yakaladığı net pozisyonları gole çeviremeyince maalesef beraberliğe razı oldu.

Teknik direktör Mustafa Dalcı, maçın ardından oynanan futbola, yakalanan pozisyonlara ve kaçan gollere dikkat çekti.

Güçlü Erzincanspor karşısında sezonun en iyi futbolunu oynadıklarını kaydeden Kırmızı-Lacivertli hoca, “Rakibimiz grubun yenilgisiz takımıydı. Belki favori gösteriliyorlardı. Fakat maça baktığınızda pozisyonları bile yok. Korner bile kullanmadılar. Sezonun en iyi futbolunu ortaya koyduk. Yakaladığımız net pozisyonlar var. Fakat bu gibi maçlarda bu pozisyonları gole çevireceksin. Gol atamayınca maalesef galip de gelemiyorsunuz. Emeklerimize yazık oldu. Galibiyeti kaçıran taraf olduk. Belki istediğimiz galibiyeti alamadık ama futbol anlamında çok olumlu işler yaptık. Lige geç başlamanın dezavantajlarını yaşıyoruz. Her geçen gün üzerine koyarak devam edeceğiz” dedi.

“Bu futbolu oynadığımız sürece puan alamayacağımız takım yok”

Dalcı, Erzincanspor karşısında oynanan futbolun süreklilik kazanacağının altını çizerek, “İyi bir takımız. Dediğim gibi sadece lige geç başlamanın sıkıntılarını yaşıyoruz. Bu ligde her takımla kafa kafaya oynayacak güçte olduğumuz biliyoruz. Erzincanspor maçında bunu gösterdik. Keşke 3 puanla tamamlayabilseydik çok mutlu olacaktık. Buruk bir sevinç içinde olduğumuz söylemeliyim. Yine de yenemiyorsan, yenilmeyeceksin. Karşımızdaki takım ligin en ciddi takımlarından birisiydi. Buna rağmen üstündük. Rakibin sahada varlığı bile yoktu. Yapabileceğimiz herşey yaptık fakat kazanamadık. Pozisyonumuz elbette vardı. Bu yönüyle en verimli maçımızdı. Tek eksiğimiz goldü. Golü bulsaydık, maç başka bir yere gidecekti. Yine de iyi bir hafta oldu. Futbolcularımı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kömürspor’un teknik patronu, bu maçın geride kaldığını, tek düşüncelerinin 5 Kasım Perşembe günü Darıca Gençlerbirliği’yle oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası maçı olduğunu dile getirip, sahalarında kazanıp tur atlamak istediklerini sözlerine ekledi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi