2. Lig Beyaz grup son yılların en heyecanlı yarışına sahne oluyor. 8’inci haftası geride kalan grupta ilk 7 takım arasında oluşan puan durumu ilginç bir durum ortaya çıkardı. Aralarında Zonguldak Kömürspor’un da yer aldığı 4 takım 13’er puanla sıralanırken, sıralaması genel gol averajı belirledi.

8’inci hafta maçlarında Zonguldak Kömürspor, 1928 Bucaspor, Isparta 32 Spor, Kırşehir Belediyespor, Pendikspor ve Ankara Demirspor galibiyet sevinci yaşadı. Nazilli Belediyespor-24 Erzincanspor (1-1) ve Kırklarelispor-Amed Sportif (1-1) maçlarında skor eşitliği bozulmadı. Dolayısıyla bu 4 takım, haftayı 1’er puanla kapattı.

Bursa Karacabey, Eskişehir, Nazilli, Uşak, Kırşehir, Kırklareli, İstanbul Pendik ve Ankara’da oynanan maçlarda fileler toplam 20 kez havalandı. Eskişehirspor’u 4-0 yenen 1928 Bucaspor haftanın en farklı galibiyetini alırken, Akhisarspor karşısında 4-1 galibiyete ulaşan Pendikspor 4 gollü kazanan ikinci takım oldu.

Oynadığı 7’nci maçında 6’ncı galibiyetini alan Pendikspor, lider girdiği haftayı lider kapattı. 18 puanla ilk sırada yer alan İstanbul ekibini 14’şer puanla Isparta 32 Spor ile Amed Sportif izliyor. Bu iki takımlar +4 averaja sahip Isparta ikinci, +3 averajı bulunan Amed üçüncü sırada yer alıyor.

Puantajın bundan sonraki bölümü bir ilke sahne oldu. 4 ila 7’nci sırayı paylaşan 1928 Bucaspor, Pazarspor, Zonguldak Kömürspor ve Kırşehir Belediyespor 13’er puanla sıralanıyor. Söz konusu takımlardan Buca +5’le en iyi averaja sahip olurken, peşine gelen Pazar, Zonguldak ve Kırşehir’in +3 averajı var.

ZONGULDAK İLE BUCA’NIN İKİ BAYI VAR

13’er puanlı takımlardan 1928 Bucaspor ile Zonguldak Kömürspor ligde henüz BAY geçmedi. 1’er kez BAY geçen Pazarspor ile Kırşehir Belediyespor’un bir BAY hakkı daha var. Zonguldak Kömürspor 13 ila 14’üncü haftaları BAY geçirecek. Kırmızı-Lacivertliler, peş peşe denk gelen BAY haftaları nedeniyle 17 gün maç yapmayacak. Bucaspor 1928 ise, 14 ve 16’ncı haftaları maç yapmadan geçirecek.

ZONGULDAK, ŞANLIURFA’YI AĞIRLAYACAK

Haftayı Karacabey Belediyespor galibiyetiyle kapatan Zonguldak Kömürspor, 9’uncu haftada Şanlıurfaspor’la karşılaşacak. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki karşılaşmayla iki takım 10’uncu kez karşı karşıya gelecek.

Daha önce 2. Lig ve Türkiye Kupası’nda oynanan maçlarda karşılıklı galibiyetler var. Oynanan 9 maçın 4’ünü Zonguldak Kömürspor, 4’ünü Şanlıurfaspor kazanırken, 1 maç berabere sona erdi.

İki il takımı arasında en son 18 Mart 2021’de Şanlıurfa’da oynanan maçı, Şanlıurfaspor 3-0 kazanmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi