Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Ereğli Belediyespor, ikinci yarı hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor.

İlk yarıda oynadığı 8 maçta 8 puan kaybeden Eflatun-Beyazlı takım, ikinci yarıda bu kayıpları tolere edip hedeflediği liderliğe yükselmek istiyor. Zaten Erhan Koç ve öğrencileri için liderlikten başka alternatif yok. Çünkü sadece liderin Play-Off’a yükseleceği ligde, ikinci olmanın hiçbir hükmü yok.

7’nci bölgede 9 takımlı 1’inci grupta yer alan eflatun-beyazlı takım, ilk yarıda oynadığı 8 maçın 5’ini kazandı. Diğer 3 maçta 1 beraberlik, 2 yenilgi üzerine 8 puan bırakan Eflatun-Beyazlı takım, haliyle liderin gerisinde kaldı. 16 puana sahip Ereğli ekibi, lider Silivrispor’u 3 puan geriden takip ediyor. 3 puanlık fark çok az gibi gözükmesine karşın Ereğli’nin lideri yakalayabilmesi için öncesinde Devrek Belediyespor ve Çilimli Belediyespor’u geçmesi gerekiyor.

KADRO GÜÇLENDİRİLİYOR

İlk yarıda beklentilerinin altında puan grafiği çizen Ereğli Belediyespor, ikinci yarıya umutlu bakıyor. İlk yarı kadrosunu güçlendiren Bölgesel Amatör Lig ekibinin ilk transferi Yozgatspor 1959’dan Hüseyin Demir. Gole yönelik orta saha oyuncusuyla kadrosunu güçlendiren Ereğli Belediyespor’da transferlerin devamı gelecek. Özellikle golcü transferi konusunda hassas davranan Eflatun-Beyazlılar, takımı skora taşıyacak tecrübeli bir forvet oyuncusunu kadroya dahil etmeyi planlıyor.

İKİNCİ YARININ İLK HAFTASI

FİNAL NİTELİĞİ TAŞIYOR

İlave transferlerle ikinci yarıya farklı bir takım profiliyle çıkacak Ereğli Belediyespor için 30 Ocak Pazar günü saha ve seyirci önünde kendisi gibi 16 puana sahip Çilimli Belediyespor’la oynayacağı maç final niteliği taşıyacak. Erhan Koç ve öğrencilerinin bu maçı ne yapıp edip kazanması gerekiyor. Galibiyet halinde liderlik yarışındaki en büyük adaylardan biri saf dışı bırakılmış olacak. Bunun farkında olan teknik direktör Erhan Koç, daha şimdiden bu maçı kafasında kurgulamaya başladı.

TELAFİSİ OLMAYAN MAÇLAR 

Çilimli Belediyespor maçının kazanılması halinde yarışta büyük avantaj yakalayacak Ereğli Belediyespor, ardından lig sonuna kadar sırasıyla Kilimli Belediyespor (D), Beykozspor 1908 (E), Bakırköyspor (D), Devrek Belediyespor (E), Beyköy Belediyespor (D), Silivrispor (E) ve Maltepespor’la (D) karşı karşıya gelip son haftayı maç yapmadan BAY geçecek.

Son haftanın BAY geçilecek olması Ereğli Belediyespor’u farklı hesaplamak içine sokacak. Puan alma şansı olmayacağından dolayı eflatun-beyazlı takımın her türlü matematiksel ihtimali göz önünde bulundurup son haftaya puan olarak rakiplerinin 3 ya da 4 puan önünde girmesi gerekiyor. Bu sebepten ötürü Eflatun-Beyazlı takımın ikinci yarıda puan kaybetmemesi şart hale geldi.

Özellikle ilk 3’te yer alan Silivrispor, Devrek Belediyespor ve Çilimli Belediyespor maçlarının mutlak kazanılması lazım. Eğer ilk yarıdaki gibi kayıp puan sayısı 8’i bulacak olursa, Ereğli Belediyespor’un grubu lider bitirme ihtimali ortadan kalkacak. Lider dışında bir takımın Play-Off’a çıkma şansı olmayacağından dolayı, lig ikinciliği bile Ereğli temsilcisi için başarısızlık olacak.

İkinci yarıya bu düşünceler doğrultusunda hazırlanan Ereğli Belediyespor işi şimdiden sıkı tutuyor. Kusursuz bir ikinci yarı geçirmeyi planlayan Erhan Koç yönetimindeki Ereğli, 27 Mart’ta sona erecek grup aşamasını lider unvanla tamamlayıp 3. Lig yolunda ilk etabı başarıyla tamamlamak istiyor.

Ereğli Belediyespor, grup aşamasını lider bitirdiği takdirde, 7’nci bölge 2’nci ve 3’üncü grup liderlerinin katılımıyla 3. Lige yükselecek takımın belli olacağı Play-Off’ta yerini alacak.

İlk yarı itibariyle 7. Bölge 2’nci grupta 20 puanla İstanbul Bulvarspor, 3’üncü grupta ise 22 puanla İstanbul Sinopspor lider durumda.

İşte Ereğli Belediyespor’un ikinci yarı maç fikstürü:

10. HAFTA (30 OCAK PAZAR)

Ereğli Belediyespor-Çilimli Belediyespor

11. HAFTA (6 ŞUBAT PAZAR)

Kilimli Belediyespor-Ereğli Belediyespor

12. HAFTA (13 ŞUBAT PAZAR)

Ereğli Belediyespor-Beykozspor 1908

13. HAFTA (20 ŞUBAT PAZAR)

Bakırköyspor-Ereğli Belediyespor

14. HAFTA (27 ŞUBAT PAZAR)

Ereğli Belediyespor-Devrek Belediyespor

15. HAFTA (6 MART PAZAR)

Beyköy Belediyespor-Ereğli Belediyespor

16. HAFTA (13 MART PAZAR)

Ereğli Belediyespor-Silivrispor

17. HAFTA (20 MART PAZAR)

Maltepespor-Ereğli Belediyespor

18. HAFTA (27 MART PAZAR)

Ereğli Belediyespor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi