Zonguldak’ı, 2021-2022 Bölgesel Amatör Lig sezonunda temsil edecek 3 takımdan biri olan Ereğli Belediyespor, 16 Ekim’de başlaması planlanan 2021-2022 futbol sezonu için hazırlık çalışmalarına start verdi. Yenilenen kadrosuyla dikkat çeken takım, 8’inci Bölgesel Amatör Lig sezonunda 3. Lige çıkmayı hedefliyor.

2013-2014 sezonunda yükseldiği Bölgesel Amatör Ligde 8’inci sezona giren Ereğli Belediyespor’da yönetim, hedeflediği 3. Lige çıkmak için teknik ekip ve futbolcu kadrosunda yapılanmaya gitti. Yönetim, Bölgesel Amatör Ligde şampiyon unvana sahip teknik direktör Erhan Koç’u takımın başına getirdi. Koç’un, yardımcılığını daha önce Ümit Özat ve Bayram Bektaş gibi teknik direktörlerle çalışan tecrübeli isim Erhan Gündüz yapacak. Adaş iki teknik adamın en büyük hedefi, Eflatun-Beyazlı camianın yıllarca özlem duyduğu şampiyonluk hasretine son vermek.

Güçlü bir teknik ekip kadrosuyla nokta atış yapan Ereğli Belediyespor, futbolcu kadrosunu da geçen sezon şampiyonluk yaşamış önemli oyunculardan kurdu. Koç’un hazırladığı rapor doğrultusunda profesyonel ve Bölgesel Amatör Ligde deneyim sahibi futbolcuları kadroya dahil eden Ereğli ekibi, altyapıdan da takviye edilen genç oyuncularla birlikte 25 kişilik bir ekip oluşturdu.

Üst düzey ve kaliteli futbolcu kadrosuyla Bölgesel Amatör Ligin favori takımları arasında gösterilen Ereğli Belediyespor, artık tamamen saha içine odaklandı. Erhan Koç yönetiminde antrenmanlara başlayan Eflatun-Beyazlı takım, belirlenen tarihe kadar sıkı bir çalışma periyodu içine girerek, hem fizik-kondisyonunu artıracak, hem de taktik plan ve oyun sistemini şekillendirecek. Bu doğrultuda Ereğli’de başlayan çalışmaları lige 15-20 gün kala il dışında yapacağı kampla pekiştirecek eflatun-beyazlılar, böylelikle lige eksiksiz bir şekilde giriş yapacak.

BAŞKAN POSBIYIK’TAN MORAL YEMEĞİ

Öte yandan, Ereğli Belediye Başkanı aynı zamanda Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, yeni sezona iddialı hazırlanan takımla moral yemeğinde bir araya geldi. Birlik-beraberliği artırma adına verilen yemekte Posbıyık, şampiyonluk beklentisini bir kez daha dile getirdi.

Takıma hitaben konuşan Posbıyık, “3. Lig hedefiyle yola çıktık. Sizlere güvenimiz sonsuz. Bu duygularla yönetim olarak tüm imkanlarımızı sizlere sunuyoruz. Takımdan beklentimiz şampiyonluk. Bizim güvenimizi sarsmayacağınızı umuyorum. Şampiyonluk için savaşmanızı istiyorum. Savaşan, özel hayatına dikkat eden sporcu başarılı olur. Beklentimizi boşa çıkarmamanızı istirham ediyorum. Sezon boyunca bu gayreti göstereceğinize inanıyorum. Görüyorsunuz, hedefe varmak için seferber olmuş vaziyetteyiz. Tesislerimizi A’dan Z’ye yeniledik. Sizden tek şey istiyoruz; hocanızı dinleyin ve yüksek motivasyonla maçlara hazırlanın. Yönetimdeki herkes zaman ve maddiyat yönünden fedakarlık içinde. Sizlerden başarı bekliyoruz. Başarıya açız ve bu başarıyı heyecanla bekliyoruz. Bu yolda koşarken hep yanınızda olacağız. Sezon sonunda şampiyonluğu Ereğli halkıyla birlikte kutlamayı çok istiyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi