Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2010 yılından bu yara yarı profesyonel olarak uygulanan Bölgesel Amatör Ligde 12’nci sezonun ikinci yarısı kar engeline takıldı. Normalde 30 Ocak Pazar günü başlaması planlanan ligin ikinci yarısının yurt genelinde yoğun şekilde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 5-6 Şubat tarihinde ötelenmesine karar verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (TASKK) ortak olarak aldığı karar, 81 ildeki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları ve Futbol İl Temsilcilikleri'yle paylaşıldı.

Karara ilişkin TFF resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “29-30 Ocak 2022 tarihinde oynanacak olan 2021-2022 Futbol Sezonu Bölgesel Amatör Lig 2. Devre 1. hafta müsabakaları, tüm yurt genelinde yaşanan yoğun kış şartlarından dolayı, lig fikstürünün tamamı bir hafta kaydırılarak 05-06 Şubat 2022 tarihlerinde oynanacaktır” denildi.

Bölgesel Amatör Ligde bu sezon Zonguldak’ı temsil eden takımlardan Devrek Belediyespor, Ereğli Belediyespor ve Kilimli Belediyespor 7’nci bölge, 1’inci grupta yarış halinde. 8 hafta süren ilk yarıyı geride bırakan temsilcilerimizden Devrek Belediyespor 17 puanla 2’nci, Ereğli Belediyespor 16 puanla 4’üncü, Kilimli Belediyespor 6 puanla 7’nci sırada yer alıyor.

Lider Silivrispor’un 2 puan gerisinde yer alan Devrek Belediyespor ikinci yarının ilk haftasını maç yapmadan BAY geçecek, Ereğli Belediyespor sahasında kendisi gibi 16 puana sahip Çilimli Belediyespor, Kilimli Belediyespor ise deplasmanda 1 puan önündeki Maltepespor’la karşılaşacak.

Bölgesel Amatör Ligin yanı sıra Kadınlar Süper Lig müsabakaları da kar mağduru oldu. A ve B grubunda 29 Ocak Cumartesi günü oynanacak 8’inci hafta maçları ileri bir tarihe ertelendi.

A grubunda bir maçı eksik 9 puanla 7’nci sırada yer alan Ereğli Belediyespor, 8'inci haftada sahasında Fatih Vatanspor’la oynayacaktı. Eflatun-Beyazlı takımın geçen hafta Ataşehir Belediyespor’la oynaması gereken 7’nci hafta maçı da kar nedeniyle ertelenmişti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi