*** Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde amatör futbol liglerinin başlamasına dair yapılan planlama hakkında bilgiler aktardı

ZONGULDAK’TA, Futbol Taban Birlikleri’nin temel öğelerinden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç ve Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna, kısa bir süre önce asaleten ataması gerçekleşen Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Demir, çiçek takdim ettiği Yüksel’e görevinde başarılar diledi.

Bir saate yakın süren ziyarette futbol ve spor tesisleri üzerine sohbetler edildi. Demir, pandemi dolayısıyla geçen yıl Mart ayında askıya alınan Bölgesel Amatör Lig’de 2020-2021 futbol sezonunun Mart ya da Nisan ayında başlamasının kuvvetli ihtimal olduğunun altını çizdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu’nun bu yönde titiz şekilde çalışmalar yürüttüğünü dile getiren ASKF Başkanı, 2020-2021 futbol sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar kitapçığının basıldığını ve tüm kulüplere dağıtılmak üzere ellerine ulaştığını bildirdi.

Bölgesel Amatör Ligin yanı sıra yerel düzeyde en üst lig olan Süper Amatör Ligin başlamasının da alternatif düşünce ve görüşler arasında yer aldığını aktaran Demir, futbol taban birlikleri olarak koordineli çalışıp, başlatılması halinde hem Bölgesel Amatör, hem de Süper Amatör Ligi en sağlıklı bir şekilde oynatılması için çaba göstereceklerini belirtti.

Kemal Demir, ziyaretin son bölümünde kulüplere malzeme yardımı için Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’den destek talebinde bulundu. Bu talep üzerine Yüksel, konuyu her yıl amatör kulüplere destekte bulunan Zonguldak İl Özel İdaresi’ne taşıyacağını aktardı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi