Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yarı profesyonel olarak uygulanan Bölgesel Amatör Ligde grup taslağı belli oldu. Zonguldak’ı temsil eden Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kozlu Belediyespor, Ankara grubu diye lanse edilen 5’inci grupta yer aldı.

14 takımın yer aldığı grup, Zonguldak temsilcilerinin yanı sıra Ankara’dan 3 ve Kardemir Karabükspor, Karabük Adatepe Gökecek, Düzce Çilimli Belediyespor, Bartınspor, Sinop Boyabat 1868, Kastamonu İl Özel İdare, Bolu Yeniçağa ve 1074 Çankırı’dan oluştu.

Kontenjan sayısı 6 olan Ankara’yı bu sezon 1926 Polatlı Belediyespor, Ankara TKİ, Başkent Gözgezler Akademi, Gölbaşı Belediyespor, Hacettepespor, Kavaklıderespor, Sincan Belediyespor temsil edecek. Bu takımlardan hangi 3’ünün 5’inci gruba düşeceği, Ankara Futbol İl Temsilciliği tarafından çekilecek kurayla belli olacak.

Bölgesel Amatör Ligde 2022-2023 sezonu 25 Eylül’de oynanacak maçlarla başlayacak. Temsilcilerimizden Ereğli Belediyespor maçlarını Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı'nda, Devrek Belediyespor Devrek İlçe Stadı’nda, Kozlu Belediyespor Kozlu İlçe Stadı’nda oynayacak.

Öte yandan, şuan taslak aşamasındaki gruplarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu'ndan resmi açıklama henüz yapılmadı. Grupların bu hafta açıklanıp fiktürün de Eylül'ün ilk haftası çekilmesi bekleniyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi