Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2010 yılında uygulamaya konulan Bölgesel Amatör Ligde (BAL) 2021-2022 futbol sezonunun başlama tarihi Ekim olarak belirlendi. İlk düdük, ön görülen Ekim ayının 17’sinde ya da 24’ünde çalacak. Yarı profesyonel olarak adlandırılan ligde Zonguldak’ı 3 takım temsil edecek.

Hafta başında 2021-2022 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esasları yayınlayan TFF Amatör İşler Kurulu, amatörlerin en üst seviye ligi olan Bölgesel Amatör Lige ilişkin süreci başlattı. Lige dair statü ve gruplar taslak olarak çıkarıldı. Önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacak konular, spor kamuoyuna açıklanacak.

278 TAKIM MÜCADELE EDECEK

Bölgesel Amatör Ligde 2021-2022 futbol sezonunda 278 takım mücadele edecek. Bu sayı geçen sezon 266’ydı. Pandemi nedeniyle 2020-20211 sezonunda bir defaya mahsus olmak üzere hızlandırılmış lig usulüne göre oynanan lig sonunda 4 takım TFF 3. Lige çıktı. 262’ye düşen takım sayısı, TFF 3. Ligden düşen 16 takımla birlikte 278’e yükseldi.

Geçmiş sezonlarda 11 ya da 12 grupta oynanan Bölgesel Amatör Lig’in yeni sezonda kaç gruptan oluşacağına dair net bir bilgi yok. Takım sayısı arttığı için grup sayısının da buna bağlı olarak artabileceği ön görülüyor.

EN SON 2014’TE ŞAMPİYONLUK GÖRDÜK!

12’nci Bölgesel Amatör Lig sezonunda Zonguldak’ı Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kilimli Belediyespor olmak üzere 3 takım temsil edecek. Bu takımlardan Ereğli 8, Devrek 4, Kilimli 2’nci sezonunu yaşayacak. Zonguldak, söz konusu ligde şuana kadar biri Kilimli Belediyespor, diğeri Zonguldak Kömürspor’la sadece iki şampiyonluk gördü. En son 11 Mayıs 2014’te BAL şampiyonluğu tadan Zonguldak’ta, günümüze kadar geçen 7 yıllık süreçte maalesef üçüncü bir şampiyon çıkmadı.

EREĞLİ BU KEZ ÇOK İDDİALI

Bölgesel Amatör Lig takımları arasında şuan Ereğli Belediyespor ön plana çıkmış durumda. Eflatun-Beyazlı kulüp, 8’inci sezonunu yaşayacağı ligde bu kez şampiyonluğa ulaşmak istiyor.

Teknik direktörlüğe Bölgesel Amatör Ligde “şampiyon” unvana sahip Erhan Koç’u getiren kulüp, transferleri de hedef doğrultusunda yapıyor. Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk yaşamış deneyimli isimlerini kadrosuna katan Eflatun-Beyazlı kulüp, ardı sıra yaptığı flaş transferlerle dikkatleri üzerine çekti.

7 sezondur Bölgesel Amatör Ligde yer alan Ereğli Belediyespor en büyük başarıyı 55 puanla 2’nci sırada bitirdiği 2017-2018 sezonunda yaşadı. Şampiyonluğu 2 puan farkla Kırşehir Belediyespor’a kaptıran Ereğli Belediyespor, ardından yaşadığı hızlı düşüşle hep gerilerde kaldı.

DEVREK VE KİLİMLİ’DE SESSİZLİK

Ligdeki diğer temsilcilerimizden Devrek Belediyespor ile Kilimli Belediyespor’da sessizlik hakim. Pandemi nedeniyle farklı bir lig statüsünün uygulandığı geçen sezon, transferi bitirmesine rağmen hakkı saklı kalmak kaydıyla lige katılmayan Devrek Belediyespor, bir sezonluk aranın ardından lige kaldığı yerden devam edecek. Mevcut teknik direktör Savaş Demiral’la (Büyük Savaş) devam edecek kırmızı-beyazlı kulüp, hazır kadrosuna yapacağı 3-4 takviyeyle lige giriş yapacak.

5 yıl aradan sonra mücadele ettiği ligde geride kalan sezonu pandemi mağduriyetiyle kapatan Kilimli Belediyespor, yeni sezona yeni bir sayfa açarak başlayacak. Geçen sezon ki teknik adam Kerem Şenel’le devam etmesi beklenen kulüp, sil baştan kuracağı kadroyla lig mücadelesi verecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi