Süper Amatör Ligde 11’inci hafta tamamlandı. Lider Kilimli Belediyespor 5 maçlık galibiyet serisini sürdürdü. Üst bölümde Sarı-Siyahlı takımın dışında ilk 5’i oluşturan takımlardan Alaplı Belediyespor, Akınspor ve Mavi Şimşekspor 3 puan sevinci yaşadı. Çaycumaspor ise evinde iki puan bıraktı. Alt bölümde ise Ereğli Çiğdemlispor kazanan tek takım oldu.

5 TAKIM KAZANDI, 1 MAÇ BERABERE BİTTİ

5’inci haftada Selahattin Bayar’ın takımın başına geçmesiyle adeta yeniden dirilen Kilimli Belediyespor, 5 maçlık galibiyet serisini Kozlu deplasmanında elde ettiği 2-0’lık İhsaniyespor galibiyetiyle 6 maça çıkardı. Galibiyet geleneğini bozmayan sarı-siyahlı takım, puanını 25’e çıkararak liderlik koltuğundaki yerini korudu.

Lideri 1 puan geriden takip eden Alaplı Belediyespor, evinde Çaydeğirmeni Belediyespor’u konuk etti. Sarı-Mavi takım, zorlu geçeceği düşünülen maçtan 3 gollü galibiyetle ayrıldı, amansız takibini sürdürdü.

Haftaya 3’üncü sırada giren Akınspor, Gelik deplasmanında fire vermedi, üstüne üstlük farklı skorla 3 puan kazandı. Kırmızı-Beyazlı takım, zor deplasmanlardan biri olarak görülen Gelik’te istediği 3 puanı 4 golle aldı. Yenilmezlik serisini 4 maça çıkaran Ereğli ekibi, 23 puanla yoluna devam etti.

Mavi Şimşekspor, 3 maçlık galibiyet serisini Filyos Sefercikspor karşısında 5-3’lük galibiyetle sürdürdü. Seriyi 4 maçı taşıyan Şimşekler, galibiyet haftasında 20 puana ulaşarak bir basamak daha sıçrayıp 4’üncü sıraya yerleşti.

Çaycumaspor kayıplarına bir yenisini daha ekledi. Geçen hafta Akınspor’la berabere kalan zirve takımı, bu hafta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Perşembe Belediyespor önünde iki puan bıraktı. Üst üstte kayıplar üzerine Çaycumaspor 18 puanda kalarak 5’inci sıraya geriledi. Bu haftaki sonuçlar üzerine Çaycumaspor ile lider arasındaki fark 7’ye çıktı.

Haftayı galibiyetle kapatan takımlar arasında yer alan Ereğli Çiğdemlispor, Elvanpazarcıkspor karşısında 9 gollü galibiyet elde ederek çok önemli bir 3 puan aldı. Farklı 3 puan zaferi, Ereğli ekibini 8 puana taşıdı.

Bu sonuçların ardından 11’inci, puan tablosuna yeniden şekil verdi.

KİLİMLİ LİDERLİĞİ BIRAKMADI

6 maçlık galibiyet serisiyle müthiş bir çıkış yakalayan Kilimli Belediyespor 25 puanla ilk sırada yer alıyor. Lideri, 24 puanla Alaplı Belediyespor, 23 puanla Akınspor, 20 puanla Mavi Şimşekspor, 18 puanla Çaycumaspor izliyor.

Kilimli’nin peşine sıralanan bu 4 takım, Play-Off hattını oluşturuyor.

Puantajın geri kalan bölümünde 16 puanla İhsaniyespor, 14 puanla Çaydeğirmeni Belediyespor, 10 puanla Gelikspor, 8’er puanla Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor ile Perşembe Belediyespor yer alıyor.

Cetvelin son üç basamağında ise 7 puanlı Filyos Sefercikspor, 6 puanlı Ereğli Yenimahallespor ve 4 puanlı Elvanpazarcıkspor sıralanıyor.

TOPLU SONUÇLAR

Ereğli Çiğdemlispor-Elvanpazarcıkspor: 9-0

Filyos Sefercikspor-Mavi Şimşekspor: 3-5

Çaycumaspor-Perşembe Belediyespor: 0-0 

İhsaniyespor-Kilimli Belediyespor: 0-2

Gelikspor-Akınspor: 0-4

Çaydeğirmeni Belediyespor-Alaplı Belediyespor: 0-3

HAFTANIN MAÇLARI (10-11 ARALIK)

Kilimli Belediyespor-Ereğli Yenimahallespor

Alaplı Belediyespor-İhsaniyespor

Akınspor-Çaydeğirmeni Belediyespor

Perşembe Belediyespor-Gelikspor

Elvanpazarcıkspor-Çaycumaspor

Mavi Şimşekspor-Ereğli Çiğdemlispor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi