Süper Ligde bu sezon fırtınalar estiren Trabzonspor, 1983-1984 sezonundan bu yana tam 38 yıldır özlem duyduğu şampiyonluğa doğru adeta koşar adım ilerliyor. Ligde en son 29’uncu haftada sahasında Göztepe’yi 4-2 mağlup ederek puanını 70’e çıkaran Bordo-Mavili takım, en yakın rakibi İttifak Holding Konyaspor’a 15 puan fark attı.

Sezonun bitmesine 9 maç kala oluşan bu fark, Trabzon ekibine ilerleyen haftalarda en erken şampiyon unvanı getirebilir. Bordo-Mavili takımın her geçen hafta şampiyonluğa bir adım daha yaklaşması, başta Trabzon’da olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde yaşayan Trabzonspor taraftarını sezonun bitmesine 9 maç kala şampiyonluk havasına soktu. Bu şehirlerden biri de Zonguldak.

CADDE VE SOKAKLAR BAYRAKLARLA SÜSLENİYOR

Şehirde yaşayan Trabzonspor taraftarları, bitime 9 maç kala ikinci sıradaki takımla puan farkının 15’e çıkması üzerine şimdiden şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı. Forma ve atkıları sandıklardan çıkaran bordo-mavi taraftarlar, büyük bir heyecan ve sabırla şampiyonluğun resmiyet kazanmasını bekliyor. Yılların özlemini doyasıya giderip şampiyonluğun tadını çıkarmak isteyen taraftarlar, şimdiden ufak ufak hazırlıklara başladı.

Birçok taraftar evinin balkonuna Trabzonspor bayrağı asarken, birçok bordo-mavili esnaf da, cadde ve sokakları bayraklarla donattı. Kentin işlek caddesi Gazipaşa’nın en gözde sokağı olarak gösterilen Toptancılar Sokağı’ndaki esnaflar, yaklaşan şampiyonluk üzerine sokağın dört bir yanını dev bayraklarla süsledi. Üzerinde, “Şampiyon Trabzon”, “O sene bu sene”, “Bize her yer Trabzon” yazan bayraklar sokağa ayrı bir hava kattı.

Toptancılar esnafıyla başlayan “Bordo-Mavi Bayrak Kampanyası”na katılımın gün geçtikçe daha da artması bekleniyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi