Zonguldak Kömürspor, bu sezonun en zorlu maçlarından birini Cumartesi günü 24 Erzincanspor’la oynayacak. 5 puanla 14’üncü sırada yer alan Kömürspor’un evindeki mücadeleden puan ya da puanlarla ayrılması şart. Fakat konuk Erzincan, hiç de kolay bir rakip değil.

Hafta arası mesaisini maç yapmadan geçiren Zonguldak Kömürspor, 8’inci hafta maçında Cumartesi günü Devrek İlçe Stadı’nda lig ikincisi 24 Erzincanspor’u konuk edecek. Geride bıraktığı 6 maçta sadece bir kez galip gelebilen ve üst üstte yaşadığı kayıplarla 5 puanla 14’üncü sıraya kadar gerileyen Kırmızı-Lacivertli takımın acil puana ihtiyacı var. Fakat hafta sonundaki rakip grubun güçlü takımlarından biri.

Hiç yenilgileri yok

Rakip 24 Erzincanspor, yeni yükseldiği 2. Ligde ilk 6 haftalık periyodu oldukça başarılı geçirdi. 3’ü deplasman, 3’ü iç saha oynadığı 6 maçta hiç yenilgi almayan kırmızı-siyahlı rakip, bu maçların 5’inden 3’er puan çıkarırken, sadece 1’inde berabere kalarak 2 puan bıraktı. 16 puanla ikinci sıraya kadar yükselen Erzincan ekibi, üstelik BAY hakkını da kullanarak zirve yarışında büyük bir avantaj elde etti.

Hafta arasında dün Hacettepespor’u yendiler

24 Erzincanspor hafta arasına denk gelen 7’nci hafta maçında dün Hacettepespor’u konuk etti. Bu maça Hayrullah Mert Akyüz, Rıdvan Türker, Abdullah Balıkuv, Yunus Emre Çakır, Mümin Talip Pazarlı, Hakan Demir, Sefa Akgün, Muhammed Samed Karakoç, Mustafa Ethem Erboğa, Niyazi Batuhan Salman ve Umut Sönmez ilk 11’iyle çıkan rakip takım, 58’inci dakikada Muhammed Samed ve 89’uncu dakikada Mustafa Ethem’in attığı gollerle net bir skor elde etti.

Bu galibiyetle 5’inci 3 puan sevinci yaşayan Erzincanspor takımı, puantajda basamak atlayarak lider Manisa’nın hemen arkasında yer edindi.

Beyaz grubun iddialı takımı, diğer maçlarda ise Amed Sportif’i 1-0, Kahramanmaraş’ı 2-1, Şanlıurfaspor’u 4-1, Uşakspor’u 3-1 yenerken, Hekimoğlu Trabzon’la 1-1 berabere kaldı. Bu maçlarda 13 gol üretip, 4 gol yiyen rakip, bu yönüyle de grupta ilk 3 takım arasında yer alıyor.

26 kişilik futbolcu kadrosuyla yaş ortalaması 24 olan bir takım görünümüne sahip Erzincanspor’da Mert Akyüz, Abdullah Balıkuv, Mümin Talip Pazarlı geride kalan 6 maçın tamamında 90’ar dakika sahada kalan 3 futbolcu oldu. Bu futbolcuları 508 dakikayla Samed Karakoç, 455 dakikayla Rıdvan Türker, 427 dakikayla Hakan Demir izliyor.

6 maçta 13 gol üreten takımda 5 gole imzasını atan 21 yaşındaki  Ethem Erboğa golcü unvana sahip. Diğer gollerde Sefa (2), Batuhan (2), Abdullah, Samed, Mümin, Sabrican’ın adı var.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi