Türkiye Boks Federasyonu (TBF) tarafından Zonguldak’ta düzenlenen Nuri Eroğlu Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası tüm hızıyla sürüyor.

Toplam 617 boksörün katılımıyla 18 Eylül’de başlayan şampiyonada 5’üncü gün müsabakaları tamamlandı. Site Spor Salonu’nda iki farklı ringde kıran kırana müsabakaların oynandığı şampiyonada, Zonguldaklı boksörlerden Birol Aygün çeyrek finale yükseldi.

75 kiloda seri başı olarak katıldığı şampiyonada Bursa’dan Mert Kemal Ergun’la çeyrek final mücadelesi veren Aygün, baştan sona üstün götürdüğü maçı galibiyetle kapatarak adını çeyrek finale yazdırdı.

ÇEYREK FİNAL BUGÜN

Sıkletinin favori boksörü Birol Aygün, çeyrek finalde Bursa’dan Alperen Sefer’le eşleşti. Yarı finale çıkma mücadelesinde Aygün, Zonguldaklı boks severlerin desteğini arkasına alacak. Şuana kadar ki performansıyla dikkatleri üzerinde toplayan Birol, bu maçı kazandığı takdirde yarı final bileti alacağı gibi hedeflediği altın madalyaya bir adım daha yaklaşacak.

BARIŞCAN BOZKURT 3’ÜNCÜ MAÇINI KAYBETTİ

Öte yandan, şampiyonada Zonguldak’ı temsil eden bir başka boksör Barışcan Bozkurt, 3’üncü maçında İzmirli rakibi Emircan Gülsen’e mağlup olarak şampiyonaya veda etti. 67 kiloda mücadele eden Bozkurt, ilk maçını 3 saniyede nakavt, ikinci maçını 15 saniyede teknik nakavtla kazanarak şampiyonanın en erken galibiyetlerine imza atmıştı.

3’üncü tur maçında rakibiyle başa baş bir mücadele ortaya koyan Barışcan, müsabakayı çok az farkla kaybetti. 4 yıl aradan sonra geri döndüğü boksta iyi bir performans ortaya koyan 26 yaşındaki boksör, mücadelesiyle tüm herkesin alkışını aldı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi