Süper Amatör Lig’e 3 takımın yükseleceği Birinci Amatör Küme Merkez ve Ereğli grubunda ikinci yarı başladı. Merkezde Beycuma Cezaevispor, Ereğli’de Gülüç Belediyespor yenilgisiz liderliklerini sürdürdü. Bilindiği üzere takım sayısı bu iki gruba göre az olan Çaycuma grubunda ilk yarı geçen hafta sona ermiş, devre arası tatili nedeniyle bu hafta maç oynanmamıştı. 

Bir hafta aranın ardından kaldığı yerden yeniden başlayan Merkez ve Ereğli grubunda Cumartesi-Pazar günü 11 maç oynandı. Bu maçlarda 10 takım galibiyet sevinci yaşadı, bir maç berabere sonuçlandı.

Merkezde Tersanespor, Capeti Merkez Atölyesispor, Karaelmasspor, Karamanspor, Karadonspor, Beycuma Cezaevispor, Ereğli’de ise Zonguldak Ereğlispor, Gümelispor, Gülüç Belediyespor ve Balıspor haftayı 3 puanla kapattı. Sadece Ereğli grubunda Neyren Gökçelerspor-Ortacıspor (1-1) maçı berabere sonuçlandı. Bu iki takım puanları paylaştı.

İkinci yarının ilk haftası bol gollü maçlara sahne oldu. İki grupta 11 maçta 44 gol kaydedildi. Bu gollerin 25’i Merkez, 19’u Ereğli grubunda atıldı.

Merkez grubunda İnağzıspor’u 8-0 yenen Capeti Merkez Atölyesispor haftanın en farklı galibiyetini aldı. Atölye ekibini, Ereğli grubunda Kandilli Belediyespor’u 6-1 yenen Gülüç Belediyespor izledi.

LİDERLER YENİLGİSİZ UNVANA SAHİP

İlk yarıyı yenilgisiz unvanla geride bırakan Beycuma Cezaevispor ile Gülüç Belediyespor, ikinci yarıya da aynı şekilde başladı. Merkez ekibi Beycuma Cezaevispor, Üzülmezspor’u 2-1 yenerek 12’nci maçında 8’inci galibiyetini aldı. Lider diğer 4 maçını berabere tamamladı.

Ereğli grubunda Kandilli Belediyespor’a yarım düzine gol kaydeden Gülüç Belediyespor, 10’uncu maçında 7’inci 3 puanını aldı. Gülüç ekibi, geri kalan maçlarını berabere skorlarla noktaladı.

Gruplarında lider pozisyonunda yer alan bu iki takım, sezon başından bu yana yenilgi nedir bilmiyor. Aynı şekilde devre arasına girilen Çaycuma grubunda da lider Gökçebeyspor ile ikinci sıradaki Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği de yenilgisiz unvana sahipler.

BEYCUMA LİDER, KARAELMAS TAKİPTE

12’nci haftası geride kalan Merkez grubunda lider durumdaki Beycuma Cezaevispor 28 puana sahip. Liderin hatasını kollayan Karaelmasspor, 26 puanla ikinci sırada yer alıyor. 2 puan farklı sıra alan bu iki takım arasındaki liderlik yarışı, sezon sonuna kadar sürecek gibi gözüküyor.

İlk ikinin ardından 22 puanla Tersanespor, 20 puanla Karadonspor geliyor. 20’li rakamları bulan ilk dört sonrası 18’er puana sahip Capeti Merkez Atölyesispor, Üzülmezspor ve Zonguldak Gençlikspor 5, 6 ve 7’nci basamakta sıralanıyor.

8’inci Ayiçispor 17 puanla sıralanırken, 11 puanla Cumayanı Gençlikspor 9’uncu, 10 puanlı Karamanspor 10’uncu, 9 puanlı Gökelspor 11’inci, 3 puanlı İnağzıspor ise 12’nci basamağı oluşturdu.

TOPLU SONUÇLAR

Tersanespor-Zonguldak Gençlikspor: 3-2

Capeti Merkez Atölyesi-İnağzıspor: 8-0

Gökelspor-Karaelmasspor: 0-1

Karamanspor-Ayiçispor: 2-1

Karadonspor-Cumayanı Gençlikspor: 3-2

Üzülmezspor-Beycuma Cezaevispor: 1-2

HAFTANIN MAÇLARI

Zonguldak Gençlikspor-Capeti Merkez Atölyesi

Cumayanı Gençlikspor-Üzülmezspor

Beycuma Cezaevispor-Karamanspor

Ayiçispor-Gökelspor

Karaelmasspor-Tersanespor

İnağzıspor-Karadonspor

EREĞLİ’DE YENİ LİDER GÜLÜÇ

İlk yarıyı Ortacıspor’la puan puana kapatan Gülüç Belediyespor, ikinci yarıya lider olarak başladı. Sarı-Kırmızılı takım, Kandilli engelini 6-1 geçerken, aynı puana sahip Ortacıspor, Neyren Gökçelerspor’la 1-1 berabere kaldı. Bu iki maç skorunun ardından Gülüç Belediyespor, sezon başından bu yana yenilgisiz götürdüğü ligde liderliğe yükseldi. Ortacıspor ise 22 puanla ikinci basamağa geriledi.

Zirvede iki puan farkla sıralanan takımları, 21 puanla Zonguldak Ereğlispor takip ediyor. 3’üncü sırada konumlanan Ereğlispor, rakiplerinin yapacağı olası hatayı fırsata çevirip zirveye her an ortak olabilir.

20’li rakamları geçen ilk 3 takımın peşine 16 puanla Balıspor, 13 puanla Tepeören Gençlikspor, 12 puanla Gümelispor, 11 puanla Neyren Gökçelerspor, 10’ar puanla Sücüllü Yalıboyuspor ve Kandilli Belediyespor, 2 puanla Ereğli Karadenizspor geliyor.

TOPLU SONUÇLAR

Neyren Gökçelerspor-Ortacıspor: 1-1

Zonguldak Ereğlispor-Tepeören Gençlikspor: 2-1

Gümelispor-Ereğli Karadenizspor: 3-0

Kandilli Belediyespor-Gülüç Belediyespor: 1-6

Sücüllü Yalıboyuspor-Balıspor: 0-4

HAFTANIN MAÇLARI

Balıspor-Neyren Gökçelerspor

Ortacıspor-Gümelispor

Tepeören Gençlikspor-Kandilli Belediyespor

Gülüç Belediyespor-Sücüllü Yalıboyuspor

Ereğli Karadenizspor-Zonguldak Ereğlispor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi