Çaycuma grubunda mücadele eden Saltukovaspor, en son 2014-15 sezonunda mücadele ettiği Süper Amatör Lige yeniden çıkmak istiyor. Zonguldaksporlu eski futbolcu Mustafa Karabela’nın çalıştırdığı Saltukova ekibi, bu hedef yolunda yenilgisiz ilerliyor.

BİRİNCİ Amatör Küme’de mücadele eden Saltukovaspor, 4 yıl önce düştüğü Süper Amatör Lig’deki yerini yeniden almak istiyor. Saltukova ekibi, yer aldığı Çaycuma grubunda şuana kadar oynadığı 6 maçta hiç yenilmedi. Başarılı bir sezon geçiren Kırmızı-Beyazlılar, spor camiasında Süper Amatör Lige çıkacak takımlar arasında gösteriliyor.

Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç’in maddi-manevi büyük destek sağladığı Saltukovaspor, sezona Mustafa Karabela antrenörlüğünde başladı. Efsane Zonguldakspor’un 1. Ligde oynadığı dönemde kadrosunda yer alan “fırtına” lakaplı futbolcu, antrenör kimliğiyle göreve başladığı Saltukovaspor’u hedeflenen Süper Amatör Lige çıkarmakta kararlı.

Yöre gençlerinin ağırlıkta olduğu kadrosuyla ilk 6 haftayı yenilgisiz geride bırakan Karabela’nın takımı, istikrarlı çizgisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. 8 takımlı grupta şuana kadar 6 maç oynayan Saltukovaspor, Filyos Ateşspor’u 2-0, Çaycuma Yakaspor’u 4-1, Gökçebeyspor’u 4-2, Nebioğlu Gençlikspor’u 5-1 yenerken, Veyiköyüspor’la 1-1, Kayıkçılar Gençlerbirliği’yle 3-3 berabere kaldı. 14 puanla grubun ilk sırasında yer alan kırmızı-beyazlı renkler, ilk yarının son haftasında Çomranlı Köyüspor’la karşılaşacak. Karabela ve öğrencileri, bu maçı da kazanıp devreyi yenilgisiz unvanla lider kapatmak istiyor.

En büyük adaylar arasında gösteriliyor

SÜPER LİGE GERİ DÖNECEK

FUTBOLCULUK geçmişindeki başarısını antrenörlükte de devam ettiren Mustafa Karabela, Saltukovaspor’u Süper Amatör Lig hedefine taşıyarak başarı dolu geçen sezonu kupayla taçlandırmak istiyor.

İyi bir başarı grafiği tutturarak daha şimdiden dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Karabela, ŞAFAK Spor’a konuştu.

Bu sezon Belediye Başkanı Alim Genç’in destekleriyle iyi bir yapılanma içinde olduklarını, bunun karşılığını şampiyon olarak almak istediklerini belirten başarılı antrenör, “Bu işin Birinci Amatör’ü, Süper Amatör’ü, Bölgesel Amatör’ü yok. Futbol her yerde futbol. Lig farkı gözetmeksizin önemli olan doğru işler yapmak, doğru planlama içinde olmak. Biz, burada doğru işler yaptığımızı düşünüyoruz. 6 maçta aldığımız neticeler bunun bir göstergesi. İşimize saygımız var. Yenilgisiz yok. Şampiyonluk hedefine ulaşmak istiyoruz. İyi bir jenerasyon yakaladık. Yöre gençlerinin ağırlıkta kadromuzda şampiyonluk kupasını Saltukova’ya getirmek istiyoruz.” dedi.

Karabela, Belediye Başkanı Alim Genç’in takım için büyük bir şans olduğunu, sezon sonunda havaya kaldıracakları kupayı Başkan’a armağan edeceklerini sözlerine ilave etti.

Saltukovaspor, en son 2014-15 sezonunda Süper Amatör Ligde mücadele etmiş, sezonu 12 puanla 11’inci sırada bitirerek küme düşen 3 takımdan biri olmuştu. HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi