Birinci Amatör Kümede haftalar hızlı ilerliyor. Merkez ve Kilimli grubunda 4’üncü hafta tamamlandı, Çaycuma grubunda sezonun ilk haftası oynandı. Cumartesi-Pazar mesaisinde farklı sahalarda 13 maç oynandı, bu maçlarda fileler tam 68 kez havalandı.

Gollü haftada en farklı galibiyet, Çaycuma A grubunda Gökçebeyspor’dan geldi. Çaycuma Yeşilvadispor’la karşılaşan Gökçebey ekibi, 9-0’lık galibiyetle sezonu çok farklı açtı. Çaycuma B grubunda da Sefercikspor rüzgarı esti. Grubun iddialı takımı, Veliköyüspor karşısında 7 gol bularak sezonu farklı galibiyet skoruyla açtı.

Merkez A grubunda ise 1848 Siyah İncispor ön plana çıkan takım oldu. Çaydamarspor’u 6-1’le geçen Merkez ekibi, zirve yarışına dahil oldu. Grupta kendini gösteren bir başka takım Polisgücüspor’du. Lider İnağzıspor’u 2-1 yenen kırmızı-beyazlı takım hem rakibini liderlikten etti, hem de ‘yarışta ben de varım” dedi.

Haftanın maçlarından sonra Merkez A grubunda yeni lider Capeti Merkez Atölyesi oldu. Karaelmasspor’u 3-0 yenen Atölye ekibi, İnağzıspor’un mağlup olması üzerine liderlik koltuğuna oturdu. 9 puana sahip Merkez Atölyesi’ni 7 puanla İnağzıspor, 6’şar puanla 1848 Siyah İncispor ve Polisgücüspor takip ediyor.

Merkez B grubunda Elvanpazarcıkspor ile Karamanspor arasında büyük bir yarış yaşanıyor. Beycuma Cezaevispor’u 2-1 mağlup ederek 4’üncü maçını da yenilgisiz geride bırakan Elvanpazarcıkspor 10 puanla ilk sırada yer alıyor. Haftayı 4-1’lik Zonguldak Gençlikspor galibiyetiyle geride bırakan Karamanspor, 3’te 3’lük galibiyet serisiyle puanını 9’a çıkararak lideri takibini sürdürdü. İlk ikinin ardından 7 puanla Tersanespor geliyor. Mavi-Beyazlı takım, gol düellosu şeklinde geçen maçta Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor’u 4-3 mağlup ederek yenilgisiz serisini sürdürdü.

Kilimli grubunda liderlik el değiştirdi. Haftaya lider unvanla giren Ayiçispor, takipçisi Mavi Şimşekspor’a 3-2 mağlup olunca koltuğu rakibine kaptırdı. 9 puanla ilk sıraya yerleşen Mavi Şimşekspor’u 8 puanla Karadonspor takip ediyor. Karadon ekibi, haftayı 2-2’lik Cumayanı Gençlikspor beraberliğiyle kapattı. 7’şer puanlı iki takım Ayiçispor ile Cumayanı Gençlikspor 3 ve 4’üncü sırayı paylaşıyor.

Merkez ve Kilimli’den üç hafta sonra başlayan Çaycuma grubunda ilk hafta gollü geçti. Gökçebeyspor ile Sefercikspor farklı galibiyetlerle dikkat çeken iki takım oldu. Filyos Ateşspor ile Karamusaspor fikstüre dahil edilmelerine rağmen lige katılmadı. Bu iki takımla karşılaşan takımlar 3-0 hükmen galip ilan edildi.

Tıpkı Merkez grubu gibi ikiye ayrılan Çaycuma’da ilk hafta A grubunda Gökçebeyspor ile hükmen kazanan Kayıkçılar Gençlerbirliği, B grubunda Sefercikspor, Çaycuma Gençlerbirliği ve 3-0 hükmen kazanan Saltukovaspor sezonu galibiyetle açtı.

Bu arada Merkez, Kilimli ve Çaycuma’dan sonra lig heyecanına Ereğli de ortak olacak. 25 Aralık’ta oynanacak maçlarla sezonu açacak olan Ereğli grubu fazla takım olması nedeniyle ikiye ayrıldı.

Ereğli’de ligin ilk haftasında A grubunda Sücüllü Yalıboyuspor-Neyren Gökçelerspor, Karadeniz Ereğlispor-Ortacıspor, Gümelispor-Zonguldak Ereğlispor, B grubunda Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor-Tepeören Gençlikspor, Ereğli Karadenizspor-Karadeniz Ereğli Göztepespor, Cumaspor-Kandilli Belediyespor maçları oynanacak.

Bu hafta alınan sonuçlar ve önümüzdeki hafta oynanacak maçlar şöyle:

MERKEZ A GRUBU

1848 Siyah İncispor-Çaydamarspor: 6-1

Polisgücüspor-İnağzıspor: 2-1

Merkez Atölyesispor-Karaelmaspor: 3-0

HAFTANIN MAÇLARI

Karaelmasspor-Polisgücüspor

İnağzıspor-1848 Siyah İncispor

Çaydamarspor-Merkez Atölyesispor

MERKEZ B GRUBU

Beycuma Cezaevispor-Elvanpazarcıkspor: 1-2

Karamanspor-Zonguldak Gençlikspor: 4-1

Tersanespor-Maden İşçileri Topbaşıspor: 4-3

HAFTANIN MAÇLARI

Zonguldak Gençlikspor-Tersanespor

Güvenlikgücüspor-Karamanspor

Maden İşçileri Topbaşıspor-Beycuma Cezaevispor

ÇAYCUMA A GRUBU

Filyos Ateşspor-Kayıkçılar Gençlerbirliği: 0-3 (Hükmen)

Çaycuma Yeşilvadispor-Gökçebeyspor: 0-9

Nebioğlu Gençlikspor-Velioğlu Gençlikspor: 3-3

HAFTANIN MAÇLARI

Kayıkçılar Gençlerbirliği-Çaycuma Yeşilvadispor

Gökçebeyspor-Nebioğlu Gençlikspor

Velioğlu Gençlikspor-Filyos Ateşspor: 3-0 (H)

ÇAYCUMA B GRUBU

Saltukovaspor-Karamusaspor: 3-0 (H)

Çaycuma Gençlerbirliği-Çaycuma Yakaspor: 2-0

Sefercikspor-Veliköyüspor: 7-0

HAFTANIN MAÇLARI

Veliköyüspor-Çaycuma Gençlerbirliği

Çaycuma Yakaspor-Saltukovaspor

Karamusaspor-Sefercikspor

KİLİMLİ GRUBU

Karadonspor-Cumayanı Gençlikspor: 2-2

Ayiçispor-Mavi Şimşekspor: 2-3

Türkalispor-Göbü Gençlikspor: 2-5

HAFTANIN MAÇLARI

Cumayanı Gençlikspor-Ayiçispor

Mavi Şimşekspor-Türkalispor

Göbü Gençlikspor-Karadonspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi