Birinci Amatör Küme’de heyecan tüm hızıyla sürüyor. Merkez, Ereğli, Kilimli ve Çaycuma olmak üzere 4 gruptan oluşan ligde Merkez A ve B ve Kilimli grubunda ikinci yarı başlarken, Çaycuma A ve B grubunda erteleme maçlarıyla ilk yarı sona erdi, Ereğli A ve B grubunda ise 5’inci hafta tamamlandı.

Merkez A grubunda Karaelmasspor, İnağzıspor ve Polisgücüspor ikinci yarı perdesini galibiyetle açtı. İnağzıspor, ilk yarının lideri Merkez Atölyesispor’u 1-0 yenerek 4’üncü haftada rakibine kaptırdığı liderliği geri aldı. 13 puana sahip sarı-siyahlı liderin ardından 13 puanla Merkez Atölyesi geliyor.

İlk yarıda 3 maçlık galibiyet serisi yakalayan Polisgücüspor seriyi ikinci yarıya taşıdı. Kırmızı-Beyazlı takım, 1848 Siyah İncispor galibiyetiyle üst üstte 4’üncü galibiyetini aldı. Düşme potasındaki Karaelmasspor, kendisi gibi düşmeme mücadelesi veren Çaydamarspor’u 5-1 farklı mağlup ederek lige tutundu.

Merkez B grubunda liderin adı değişti. Devreye averajla ikinci sırada giren Elvanpazarcıkspor, ikinci yarıya Güvenlikgücüspor’u 4-1 farklı yenerek başladı. Bu sezon ki 5’inci galibiyetini alarak genel puantajda puanını 17’ye çıkaran kırmızı-beyazlı ekip, ilk sıradaki Tersanespor’un BAY geçmesi üzerine adını yeniden zirveye yazdırdı.

Tersanespor 14 puanda kalırken, zirve yarışı veren Karamanspor düşmeme mücadelesi veren Beycuma Cezaevispor’a 2-1 mağlup olarak büyük fırsat tepti. Gruptaki diğer maçta, Maden İşçilerispor rakibi Zonguldak Gençlikspor’u 2-0 mağlup ederek sıralamada bir üst basamağa çıktı.

Kilimli grubunda ilk yarının lideri Mavi Şimşekspor, ikinci yarıya kaldığı yerden devam etti. Karadonspor’u 2-0 mağlup ederek 5’inci 3 puanını alan Çatalağzı ekibi, 15 puanla ilk sıradaki yerini korudu. İkinci yarıyı Göbü Gençlikspor’u 2-1 yenerek başlayan Cumayanı Gençlikspor da 13 puanla lideri takibini sürdürüyor. Haftayı galibiyetle kapatan bir başka takım Ayiçispor 10 puanla ilk ikinin ardında sıralanıyor.

Ereğli A grubunda zirvede Sücüllü Yalıboyuspor ile Zonguldak Ereğlispor arasındaki müthiş yarış var. İki takım da haftayı 3 puanla kapatarak 4’te 4 yaptı. Sücüllü, Gümelispor’u 5-0, Zonguldak Ereğlispor da Bayatspor’u 4-1 yenerek seriye devam etti. 12’şer puanla sıralanan takımlardan Sücüllü averaj farkıyla ilk sırada yer alıyor. Grupta, 2-2 biten Ortacı ile Neyren Gökceler maçında kazanan çıkmadı.

Ereğli B grubunda zirvede yer alan Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor ile Kandilli Belediyespor 10’ar puana sahip. Çiğdemlispor, bu hafta Cumaspor’u 6-1 farklı yenerken, averajla ilk sıradaki yerini aldı. Balıspor’la 1-1 berabere kalan Kandilli, yaşadığı iki puan kaybıyla avantaj kaybetti. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Tepeören Gençlikspor, Karadeniz Ereğli Göztepe karşısında 1-0 galip gelerek 4’üncülüğe yükseldi.

Çaycuma A ve B grubunda 4’üncü haftada ertelenen maçların oynanmasıyla birlikte ilk yarı sona erdi. A grubunda Kayıkçılar Gençlerbirliği ile Velioğlu Gençlikspor haftayı 4’er gollü galibiyetlerle kapattı. Kayıkçılar ekibi Nebioğlu’nu 4-0, Velioğlu da Gökçebey’i 4-1’le geçti. Bu sonuçların ardından 13 puana sahip Kayıkçılar Gençlerbirliği grubun zirvesinde yer aldı. 10’ar puanlı iki takım Gökçebey ile Velioğlu Gençlikspor liderin ardından geliyor.

B grubunda nefes nefese bir mücadele yaşanıyor. Sefercikspor, Çaycuma Gençlerbirliği ve Saltukovaspor 12’şer puanla sıralandı. Bu takımlardan averajı diğer iki takıma göre iyi olan Sefercikspor ilk sırada yer alıyor.

TOPLU SONUÇLAR

Zonguldak Ereğlispor-Bayatspor: 4-1

Ereğli Göztepespor-Tepeören Gençlikspor: 0-1

Karaelmasspor-Çaydamarspor:5-1

Polisgücüspor-1848 Siyah İncispor: 2-0

Kandilli Belediyespor-Balıspor: 1-1

Mavi Şimşekspor-Karadonspor: 2-0

Zonguldak Gençlikspor-Maden İşçileri Topbaşıspor: 0-2

Güvenlikgücüspor-Elvanpazarcıkspor:1-4

Karamanspor-Beycuma Cezaevispor:1-2

Cumaspor-Kdz. Ereğli Çiğdemlispor:1-6

Ortacıspor-Neyren Gökçelerspor: 2-2

Gümelispor-Sücüllü Yalıboyuspor: 0-5

Ayiçispor-Türkalispor: 5-2

İnağzıspor-Merkez Atölyesispor: 1-0

Cumayanı Gençlikspor-Göbü Gençlikspor:2-1

Saltukovaspor-Veliköyüspor: 3-0

Çaycuma Gençlerbirliği-Sefercikspor: 0-1

Gökçebeyspor-Velioğlu Gençlikspor: 1-4

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi