Geride kalan 6 haftada bireysel hatalardan 6 gol yiyen ve beraberinde iki beraberlik, üç yenilgi alarak tam 13 puan kaybeden Zonguldak Kömürspor’da üst üstte yaşanan puan kayıpları can sıkıcı noktaya geldi. Beyaz grup ekibi son olarak Amed Sportif’e yine bireysel hatadan dolayı mağlup olarak 3 puan kaptırdı.

Zonguldak Kömürspor’da bu sezon geride kalan 6 haftada bireysel hatalardan dolayı yenilen goller ve buna bağlı olarak kaybedilen puanlar keyifleri kaçırdı. Hemen her hafta kendini gösteren hatalar zinciri, takımın daha ligin başında 13 puan kaybetmesine üstelik puantaj sıralamasında 13’üncü basamağa kadar gerilemesine neden oldu.

Beyaz grupta yer alan Zonguldak Kömürspor, ilk 6 haftalık periyodu İnegölspor, Niğde Anadolu FK, Ergene Velimeşe, Ankara Demirspor, Sancaktepe FK ve Amed Sportif maçlarıyla geride bıraktı. Bu maçların sadece birini kazanabilen Kırmızı-Lacivertli takım, diğer 5 maçın 2’sinde berabere kalırken, 3’ünde mağlup oldu.

Sezonun ilk haftasında İnegölspor’la golsüz berabere kalan temsilcimiz, ardından Niğde Anadolu FK’yı 2-1 yenerek sezonun ilk galibiyetini aldı. Bu maçla birlikte Kömürspor, ilk kez bir maçta iki gol birden atma başarısı göstererek galibiyete ulaştı. Zaten diğer maçlarda gol yönünden çiftli rakama ulaşamayan Zonguldak ekibi, netice itibariyle ya berabere kaldı, ya de mağlubiyet üzüntüsü yaşadı.

Niğde galibiyetinin ardından bir daha 3 puanı bir arada göremeyen Zonguldak Kömürspor, alt sıralardaki Ergene Velimeşespor karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı, 68’inci dakikada yediği golle sahadan 1-1 berabere ayrıldı. Tekirdağ’da alınan bu 1 puan, Zonguldak Kömürspor’un ligde gördüğü son puan oldu. Takım ardından Ankara Demirspor ve Sancaktepe FK gibi güçlü takımlarla oynadığı maçları 2-0 ve 1-0’lık skorlarla kaybetti. Kayıp üzerine kayıp yaşayarak hızlı bir düşüş içine giren Kömürspor, dün hafta arası maçında tam dişine göre rakip olan Amed Sportif’le karşılaştı. Kendi evinde oynadığı maçta galibiyet şansı yüksek olan temsilcimiz, kötü gidişe dur demek istediği 90 dakikayı maalesef 1-0 kaybetti. Bir maçtan daha eli boş ayrılan Mustafa Dalcı idaresindeki takım, 6’ncı haftayı 5 puanla 13’üncü basamakta geçti. Üst üstte alınan yenilgiler üzerine puantaj sıralamasında her geçen hafta gerilemeyen devam eden Zonguldak Kömürspor ile alttaki takımlar arasındaki puan farkı yok denecek kadar az. Puan kayıpları devam ettiği takdirde Kırmızı-Lacivertli renkler fazla değil bir-iki hafta içinde kendisini düşme potasının içinde bulacak.

Takım halinde taktik hatalarla birlikte bireysel hatalar ön plana çıktı

HATALARIN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Zonguldak Kömürspor’da ilk 6 haftalık süreçte kadro tercihi, taktik ve bireysel hatalar can sıkıcı noktaya geldi. İlk hafta 0-0 biten İnegölspor maçı hariç diğer 5 maçta da kalesinde gol gören Kömürspor’da yenilen gollerde bireysel hatalar kendini gösterdi. 2-1 kazanılmasına rağmen Niğde Anadolu FK maçında 40’ıncı dakikada rakibin kullandığı korner atışı, Kömürspor ağlarında gol olarak sonuçlandı. Ceza sahasına şişirilen topu alan savunmasıyla karşılayan Zonguldak ekibi, Atalay’ı boşta bırakınca kalesinde golü gördü. Bu maç, rakip kalede iki gol üretilmesi üzerine 3 puanla geçildi.

Diğer maçlarda tablo tam tersi oldu. Gole sebebiyet veren hatalar, karşılık görmeyince beraberinde peş peşe puan kayıpları geldi.

3’üncü haftada 1-1 berabere biten Ergene Velimeşespor maçında 53’üncü dakikada 1-0 öne geçilmesine rağmen 68’inci dakikada savunmada öne çıkan hata puan kaybına neden oldu. Embiya Ayyıldız’ın attığı golle beraberliği sağlayan rakibe golle karşılık veremeyen Zonguldak Kömürspor, Tekirdağ deplasmanında iki önemli puan bıraktı.

4’üncü haftada 2-0 kaybedilen Ankara Demirspor maçında iki bireysel hata yenilgiye maloldu. 13’üncü dakikada sağ bek Serbay Yağız’ın gördüğü baskı üzerine son adam pozisyonundaki stoper Hakan’a vermek istediği pas adres şaşırıp rakip oyuncu Süleyman Güneş’in önünde kaldı. Kaleciyi karşısına alan rakip, hatayı golle sonuçlandırdı.

Yine aynı maçta 83’üncü dakikada Mustafa Kayabaşı’nın attığı golün başlangıcında orta alan oyuncusu Oktay Pop, topu rakibe kaptırarak gole neden oldu.

5’inci haftada 90+5’inci dakikada yenilen golle 1-0 kaybedilen Sancaktepe FK maçında savunma halinde yapılan hata kendini gösterdi. Uzatmanın son dakikalarında rakibin soldan geliştirdiği atakta pozisyona odaklanan Zonguldak Kömürsporlu futbolcular, ceza sahası arka alanı içinde üç Sancaktepeli futbolcuyu unutunca yenilgiyi getiren gol geldi. Kaleye yerden paralel gönderilen topa gelişine vuran Melik Derin, meşin yuvarlağı boş ağlarla buluşturmakta hiç zorlanmadı.

Dün oynanan Amed Sportif maçı da yine bireysel hatayla kaybedildi. 87’nci dakikaya kadar 0-0 berabere giden maçta orta alanda Hüseyin Yılmaz’ın kaptırdığı top, Zonguldak Kömürspor ağlarında golle buluştu. Sinan Akaydın, orta yuvarlakta kaptığı topu İhsan Furkan ve Murat ikilisine rağmen penaltı noktasına kadar taşıyarak kaleci Taha’nın müdahalesine rağmen golle sonuçlandırdı.

Futbolcuların kendisini toparlaması gerekiyor... Bu futbol ve hatalar, bizi küme düşürür!

BU KADARI ÇOK FAZLA!

Yaşanılan puan kayıplarında öne çıkan bireysel hatalar üzerine futbolcuların dikkatlerinin çekilmesi bekleniyor. Ayrıca birçok futbolcunun 6’ncı hafta geride kalmasına rağmen henüz istenilen performans seviyesine ulaşamaması teknik direktör Mustafa Dalcı’yı takım içinde yeni arayışlara yönlendirecek. Futbolcular arasında saha içinde yaşanan uyum sorunuyla birlikte hamle zamanlaması, alan ve adam paylaşımı gibi sıkıntıların baş gösterdiği takımda, hem kadro, hem de taktik yenilik şart hale geldi. Bununla birlikte futbolcuların artık kendilerini toparlamaları gerekiyor. Bu futbol anlayışı ve hatalar devam ettiği sürece Zonguldak Kömürspor’un ligde tutunması çok zor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi