Süper Amatör Ligde şansız bir lig sezonu geçiren Gelikspor’da Kulüp Başkanı Resul Cesur’un öfkesi dinmiyor. Başkan, hedefe doğru emin adımlarla ilerlerken, birden bire bir gücün çıktığını ve takımın önünü keserek şampiyonluktan ettiği iddiasında bulundu.

Şampiyonluk hedefiyle başladığı ligde şampiyonluğu 1 golle Kozlu Belediyespor’a kaptıran, sonrasında Devrek Belediyespor’la oynanan baraj maçında penaltı golüyle Bölgesel Amatör Lig fırsatını kaçıran Gelikspor’da büyük üzüntü yaşanıyor.

Bölgesel Amatör Lig umutlarını bir sonraki sezona erteleyen mavi-beyazlı kulüp, 2022-2023 sezonunda ne yapıp edip Gelikspor’u hedeflenen Bölgesel Amatör Lige çıkarmak istiyor.

Fakat öncesinde Kulüp Başkanı Resul Cesur, kulüp menfaatleri doğrultusunda camia adına önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan, “Küçücük bir beldenin büyük hedefleri olan yöneticileri olarak” sözleriyle başladığı açıklamasında hakem hatalarına yer verdi, hedefe doğru ilerlerken birden bire bir gücün çıkıp takımın önünü kestiği iddialarında bulundu.

Hakemlere çok sert ithamlarda bulunan Cesur, bir sezon harcanan emeklerin çalındığının altını çizerken, şampiyonluğu elinden alınan Gelikspor’un gönüllerin şampiyonu olarak tarihe geçtiğini kaydetti.

Sezona Bölgesel Amatör Lig hedefi doğrultusunda değerli ve yetenekli futbolcularla çıktıklarını, hedefe doğru emin adımlarla ilerlerken ne hikmetse takımın önünün kesildiğine vurgu yapan Gelikspor Başkanı Cesur açıklamasında,“Hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken birdenbire bir güç bizim önümüzü kesmeye başladı. Giren gölümüzü iptal eden yan hakemler, pozisyonlarda aleyhimize verilen kararlar, verilmeyen penaltılar, en önemlisi Kozlu Belediyespor’la oynadığı final maçında yüzde yüz penaltımız ve kırmızı kartın verilmemesiyle en yakın takipçimiz Kozlu Belediyespor korunmuş ve takımımız avantajının önünü kesilmiştir. Bir gol averajıyla tüm emeklerimiz çalınmıştır. Aleyhimize karar veren hakemler şunu bilmelidir ki, bu yapılanlar unutulmayacak. Ömrümüz ve sağlığımız elverdiği sürece torunlarımız dahi sizleri emek hırsızı olarak tanıyacaklar. Gelikspor’u şampiyon yapmadınız ama biz gönüllerin şampiyonu olarak adımızı tarihe altın harflerle yazdırdık. Hakem hataları yüzünden ülkemiz sporu bir adım ilerleyemiyor. Bakın Süper Lig hakemleri bile büyük hatalar yapıyor. Bu yüzden görev verilmiyor, görevden alınıyor ya da istifa ediyorlar. Merkez Hakem Kurulu bile hakemlerin bilinçli hatalarından dolayı çalkalanıyor. Bakınız Merkez Hakem Kurulu başkanı istifa etti. Yeni Merkez Hakem Kurulu’ndan tek dileğimiz, Zonguldak İl Hakem Kurulu’nun değiştirilmesi” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi