Geride kalan 5 haftada sadece 1 galibiyet alabilen Zonguldak Kömürspor zorlu bir lig sürecinden geçiyor. Ligin henüz başı olmasına rağmen gidişat düşündürücü. Dolayısıyla kırmızı-lacivertli takımın yarın sahasında Amed Sportif’le oynayacağı maçı kazanmaktan başka çaresi yok.

2. Lig Beyaz grupta 6’ncı hafta karşılaşmaları 21 Ekim Çarşamba günü oynanacak. Gümüşhane, Uşak, Şanlıurfa, Çorum, Manisa, İstanbul Sarıyer, Ankara Etimesgut ve Kocaeli ev sahipliği yapacağı karşılaşmalar birbirinden zorlu olacak. Grupta bu hafta Afyonspor maç yapmadan BAY geçecek.

Manisa Futbol Kulübü’nün yenilgisiz lider olduğu grupta 9 maçın 8’i 14.00’te başlayacak. Sadece 1 maç 19.00’da oynanacak. Gece maçı olarak nitelendirilen bu maçta, Kocaelispor sahasında İnegölspor’u konuk edecek.

MANİSA FK-ERGENE VELİMEŞE

5’te 5’lik galibiyet serisiyle tüm dikkatleri üzerine çeken Manisa Futbol Kulübü, sahasında alt sıralarda yer alan Ergene Velimeşespor’u konuk edecek. Bu maçta Manisa ekibi favori. Oynadığı 5 maçı da galibiyetle kapatan Beyaz grup lideri, ayrıca golcü kimliğiyle dikkat çekiyor. 22 gol atıp 3 gol yiyen liderin maç başına gol ortalaması 4,4. Henüz galibiyet siftahı yapmayan Ergene takımı, haftaya 2 puanla 17’nci sırada girdi.

GÜMÜŞHANESPOR-SANCAKTEPE FK

Geçen hafta Zonguldak Kömürspor’u uzatmanın son saniyesinde attığı golle 1-0 yenerek ikinci sıraya yükselen Sancaktepe FK, bu hafta Gümüşhanespor deplasmanına gidecek. Gümüşhane’deki maçın favorisi yok. Son lig maçında Ankara Demirspor’la 2-2 berabere kalan Gümüşhanespor sahasında kazanabilir. Keza henüz yenilgisi bulunmayan ve üst seviye moral-motivasyona sahip Sancaktepe’nin galip gelme şansı da en az ev sahibi ekip kadar yüksek. 

UŞAKSPOR-24 ERZİNCANSPOR

Lige fırtına gibi giriş yapan fakat son hafta Kahramanmaraşspor’a 2-1 yenilerek ilk 3 puan kaybını yaşayan Uşakspor AŞ, evinde 24 Erzincanspor’la karşılaşacak. Bu maç öncesi iki takım da 10’ar puanla 4 ve 5’inci basamakta sıralanıyor. İki eşit puana sahip takımların mücadelesi izlenmeye değer 90 dakikalardan biri. Genel tabloya bakıldığında BAY hakkını kullanan 24 Erzincanspor, kazanması halinde yarışta büyük bir avantaj kazanacak. Evinde oynadığı iki maçı da 3’er gollü galibiyetlerle kazanan Uşakspor, bu seriyi sürdürmek isteyecek.

KOCAELİSPOR-İNEGÖLSPOR

İkinci haftada 6-1’lik şok Manisa FK yenilgisiyle demoralize olan Kocaelispor, bu şoktan kurtulup kısa sürede toparlandı. 7 puanla 7’nci sırada yer alan İzmit ekibi, 2 puanla 18’inci sırada yer alan İnegölspor’la 3 puan mücadelesi verecek. Kocaeli’de oynanacak karşılaşma öncesi ev sahibi takım 3 puana yakın taraf olarak gösteriliyor. 19.00’da başlayacağı için gece maçı olarak nitelendirilen karşılaşma İnegölspor için de büyük önem taşıyor. Henüz galibiyetle tanışamayan Bursa ekibi, her ne kadar zor da olsa güçlü rakibinden puan kopartmanın peşinde olacak.

HEKİMOĞLU TRABZON-ŞANLIURFASPOR

6’şar puanlı iki takımdan biri olan Hekimoğlu Trabzon’un bu haftaki rakibi son sıradaki Şanlıurfaspor. İlk 5’in içinde yer almak isteyen Trabzon temsilcisi, geçen haftayı maç yapmadan BAY geçirdi. 1 galibiyet, 3 beraberlikle yoluna yenilgisiz devam eden Hekimoğlu’nun galibiyet şansı çok yüksek. 1 puanla son sırada yer alan, ulusal lisans kriterlerini yerine getirmediği için 3 puanı silinerek -2’ye düşen Şanlıurfaspor moral yönünden büyük kayıp içinde.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR-AMED SPORTİF

Geride kalan 5 haftalık bölümde sadece 1 kez galip gelebilen Zonguldak Kömürspor, hafta arası mesaisinde yine en zor maçlarından birini oynayacak. Kırmızı-Lacivertli takımın rakibi 6 puanlı Amed Sportif. Son lig maçında Hacettepe’yi 1-0’le geçen Diyarbakır ekibiyle oynanacak maç henüz toparlanma aşamasındaki Zonguldak Kömürspor için kolay geçmeyecek. Fakat 5 maçta 10 puan bırakan Zonguldak ekibinin sahasında kazanmaktan başka bir seçeneği yok. Sahip olduğu 6 puanı iç saha maçlarında kazanan rakip takımın deplasmandan hiç puan alamadı. Ayrıca iki takım arasında 2016-2017 sezonundan bu yana 2. Ligde oynanan 4 maçın 2’sinde Zonguldak Kömürspor kazanırken, 1’i berabere bitti, 1’inde Amed Sportif kazandı.

HACETTEPESPOR-KAHRAMANMARAŞSPOR

Geçen hafta ligin flaş takımı Uşakspor AŞ’yi 2-1 yenerek tüm dikkatleri üzerine çeken Kahramanmaraşspor büyük moral topladı. 5 puanla 10’uncu basamakta bulunan Maraş temsilcisi, kendisini 1 puan geriden takip eden Hacettepespor’un konuğu olacak. Hacettepespor ligde 3 haftadır puan yüzü göremiyor. Başkent ekibi ilginçtir son 3 maçtan hep 1-0’lık mağlubiyetlerle ayrıldı.

ÇORUM FK-NİĞDE ANADOLU FK

4’er puan iki takımın mücadelesinde ev sahibi Çorum FK, rakibine göre biraz ağır basıyor. Lige kötü bir başlangıç yapan Çorum FK, ilk galibiyetini geçen deplasmanda İnegölspor’u son dakika golüyle 3-2 yenerek aldı. Konuk Niğde Anadolu FK ise, son iki haftayı 3-0 ve 4-0’lık farklı yenilgilerle geride bıraktı. 14 ve 15’inci basamakta sıralanan iki takım arasındaki mücadele alt bölümde haftanın karşılaşması olacak.

SARIYER-ANKARA DEMİRSPOR (Ertelendi)

21 Ekim Çarşamba (yarın) oynanacak 6’ncı hafta maçlarının programı ve yönetecek hakemler şöyle:

Saat 14.00 Gümüşhane Yenişehir Stadı: Gümüşhanespor-Sancaktepe FK (Önder Turgay Demirdak-İzmir)

Saat 14.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor AŞ-Anagold 24 Erzincanspor (Lütfullah Aslan-Diyarbakır)

Saat 14.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Hekimoğlu Trabzon (Aytaç Geçgel-İstanbul)

Saat 14.00 Devrek Stadı: Zonguldak Kömürspor-Amed Sportif (Mehmet Türkmen-İstanbul)

Saat 14.00 Çorum Şehir Stadı: Çorum FK-Niğde Anadolu FK (Erdem Mertoğlu-Samsun)

Saat 14.00 Mümin Özkasap Spor Tesisleri: Manisa FK-Ergene Velimeşe  (Levent Gümüşdere-Sakarya)

Saat 14.00 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Hacettepespor-Kahramanmaraşspor (Ozan Ergün-İstanbul)

Saat 19.00 Kocaeli Stadı: Kocaelispor-İnegölspor (Süleyman Bahadır-Eskişehir)

Afjet Afyonspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi