BÖLGESEL Amatör Lig 6’ncı grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ereğli Belediyespor inişli-çıkışlı grafiğini 22’nci haftaya taşıdı. Eflatun-Beyazlı takım, 3’üncü sıradaki Çilimli Belediyespor’la oynadığı deplasman maçından 2-1 yenik ayrıldı.

Son 8 haftada peş peşe bir galibiyet, bir yenilgiyi süreklilik haline getiren Ereğli Belediyespor bu çizgisini sürdürdü.

Deplasmanda Çilimli Belediyespor’a konuk olan takım, mutlak galibiyet hedeflediği maçtan son dakikalara doğru yediği golle 2-1 yenik ayrıldı.

Ereğli takımı, Çilimli sınavına M. Ali, Kadir, Ozan, Emre Kuzu, Vijdan, Mikail, Mehmet Özen, Ali Şentürk, Volkan Uluğ, Özenç ve Ercan Kurucay ilk 11’iyle çıktı.

Ev sahibi Çilimli Belediyespor 27’nci dakikada skoru 1-0 olarak değiştirdi. Konuk Ereğli, kalesindeki bu gole 45+2’nci dakikada Ercan Kurucay’la cevap verdi. Ercan gol sonrası sakatlanınca ikinci yarı oyuna devam edemedi. Ercan’ın yerini Cömert Kandemir aldı.

Devreye 1-1’in moraliyle giren Ereğli Belediyespor, şansız bir ikinci devre geçirdi. 63’üncü dakikada Mehmet Özen’in yerine oyuna dahil olan Serbay Aydın 74’üncü dakikada talihsiz bir sakatlık geçirdi. Oyuna devam edemeyen Serbay’ın yerine Kaan Yıldırım girdi.

Bu sakatlıktan 4 dakika sonra Ereğli Belediyespor sahada 10 kişi kaldı. Dakikalar 78’i gösterdiğinde kırmızı kart gören Volkan Uluğ oyundan ihraç oldu. Kalan dakikalar bir kişi eksik oynayan Ereğli ekibi, bunun dezavantajını yaşadı. Ev sahibi Çilimli, rakibinin bu durumunu 83’üncü dakikada bulduğu golle fırsata çevirmesini bildi. (2-1). Maç bu skorla sona erdi.

Bu sezon ki 9’uncu yenilgisini alan Ereğli Belediyespor, genel puantaj tablosunda 27 puanda kalırken, haftayı 10’uncu sırada kapattı. Bunun yanı sıra Ereğli, bu yenilgiyle Devrek Belediyespor’un 7 puan gerisine düştü.

Eflatun-Beyazlı takım, 23’üncü haftada ligden çekilen Yaylacık Gençlikspor’la karşılaşacağı için oynamadan 3 puan alacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi