2. Ligde, 2022-2023 sezonuna hazırlanan Zonguldak Kömürspor, yeni sezonun başlamasına az bir zaman kala stat problemiyle karşı karşıya kaldı.

Kırmızı-Lacivertli takım, iç saha maçlarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda, açık tribünde çökme riski taşıyan duvarları güçlendirme adına yapılan istinat duvarı yapım işinin, kısa bir süre önce yaşanan beklenmedik çökmeler sebebiyle uzaması, koltuklandırma çalışmalarına dair ödenek beklenmesi ve tartan pist yenileme işinin başlayacak olmasından dolayı sezonun ilk 4 haftasında Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nı kullanamayacak.

Öngörülen 4 iç saha maçı, yapım işinin uzaması durumunda 5 ya da 6 maça çıkabilir. Dolayısıyla kırmızı-lacivertli temsilcimiz Ekim ayına kadar evinden uzak kalacak. Bu durumda Zonguldak Kömürspor, şimdilik ilk 4 maçı zorunlu olarak Devrek İlçe Stadı’nda oynayacak.

Kırmızı-Lacivertli takım, 4 maçlık Devrek İlçe Stadı döneminde iç sahada Fethiyespor (28 Ağustos), Adıyamanspor FK (10 Eylül), İskenderunspor (25 Eylül) ve Karacabey Belediyespor’la (5 Ekim) karşılaşacak. Eğer süreç uzarsa, 15 Ekim’deki Kastamonuspor ve 30 Ekim’deki Kocaelispor maçları da Devrek’te oynanacak.

Öte yandan, tam da yeni sezona konsantre olunmuşken ortaya çıkan stat problemi nedeniyle büyük şok yaşayan Zonguldak Kömürspor’da tüm planlar alt üst oldu. Devrek İlçe Stadı’ndaki maçlarda Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki ambiyansı yakalamakta zorlanan kulüp, dolayısıyla avantaj olarak gördüğü iç sahadan çok fazla yararlanamayacak. Merkeze 55 kilometre uzaklıktaki ilçe stadı, konumu itibariyle Zonguldak Kömürspor’a yarı deplasman havası yaşatacak.

Ayrıca yeni sezonda tribünden elde edilecek hasılatı önemli bir gelir kaynağı olarak gören kulübün tribün gelirinde de yarı yarıya düşüş yaşanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi