Profesyonel futbol liglerinde görev yapan antrenörlerin gelişimi ve bilgilerinin güncellenmesi için süreklilik haline getirilen Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri’ne Zonguldak ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) işbirliğinde düzenlenen seminer iki gün sürecek. Zonguldak’ın yanı sıra Bartın ve Karabük’ü de kapsayan seminere UEFA Elit A, UEFA A, UEFA B, profesyonel kaleci antrenörü lisansına sahip 105 antrenör katıldı.

Gelişim seminerinin ilk günü, sözlü ve yazılı anlatım ile saha içi pratik uygulama şeklinde iki etap halinde geride kaldı. Sabah seansında Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu eğitim sekreteri Esra Güner Hacıoğlu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda teorik sunum gerçekleştirdi. Antrenörlere yönelik saha içi ve dışı birbirinden farklı konuların ele alındığı ilk seansın ardından ikinci seansta saha içi pratik uygulamaya geçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) antrenör eğitimcisi Muammer Birdal nezdinde iki saate yakın gerçekleştirilen saha içi uygulaması çok verimli geçti. Uygulamalar sırasında Sarayspor Futbol Akademisi’nde eğitim gören öğrenciler seminerin bir parçası oldu. Oyunun bölge bölge farklı yönlerde geliştirilmesi, geniş alanda savunma, doğru pozisyon alma, atak geliştirme ve sonlandırma, kanat organizasyonları ve gol gibi üçüncü bölge hücum fonksiyonlarına dair yapılan farklı denemeler antrenörlere büyük katkılar sağladı.

Semineri yakından takip eden TÜFAD Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, seminere Zonguldak, Bartın ve Karabük’ten 105 antrenörün katıldığını belirtti. Birdal, seminerin bilgi güncellemesi adına çok önemli olduğuna vurgu yaparak, amacın antrenörlerin başarı yüzdesinin yukarıya çıkarılması olduğunu ifade etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi