Turkcell Kadın Süper Ligi’nde 16’ncı hafta geride kaldı. 12 takımlı A grubunda sezona “Küme düşmeyelim yeter” düşüncesiyle başlayan Ereğli Belediyespor, Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin ardından 3’üncü sıraya yükseldi.

Haftayı 5-0’lık Kocaeli Bayan FK galibiyetiyle tamamlayan Ereğli Belediyespor, bu farklı galibiyetle ligde üst üstte 4’üncü maçını kazandı. 4’te 4’lük galibiyet serisiyle müthiş bir çıkış yakalayan Eflatun-Beyazlı takım, puanını 33’e çıkararak ilk 3’ün içine girdi. Puantajda ilk 2’yi, Beşiktaş (42) ile Fenerbahçe (40) oluşturuyor. Ereğli Belediyespor, bu iki takımla henüz karşılaşmadı. Faruk Varlık ve öğrencileri, Beşiktaş’la 2 Nisan Cumartesi günü Gebze Alaettin Kurt Stadı’nda, Fenerbahçe’yle ise, 8 Mayıs Pazar günü Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda oynayacak.

Bu maçların dışında Ereğli Belediyespor, 17 Nisan’da Ataşehir Belediyespor (E), 24 Nisan’da Fatih Vatanspor (D), 30 Nisan’da Hatayspor (E), 4 Mayıs’ta Kireçburnu’yla (D) karşı karşıyla gelip sezonu tamamlayacak. Ereğli temsilcisi, sezonu ilk 4’ün içinde tamamladığı takdirde play-off etabına yükselecek.

Öte yandan gol kraliçeliği yarışında 26 gollü Fenerbahçeli Kennya Kında Esther Cordner ve 13 golü Beşiktaşlı Arzu Karabulut’la yarışan Dilara Sürül hastalığı sebebiyle bu maçta forma giyemedi. Dilara, 16 golle gol kraliçeliği sıralamasında ikinci sırada yer alıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi