Zonguldak’ta 2011 yılında kurulan Kozlu Taşkömürüspor’un altyapısında temel futbol eğitimi gören 11 yaşındaki Çağan Bayraktar, hafta sonu İstanbul’da katıldığı Beşiktaş altyapı seçmelerinde oynadığı futbolla izleyenleri mest etti. Yeteneğiyle ön plana çıkan Bayraktar, altyapı antrenörleri tarafından geçer not alarak “yetenekliler” listesine dahil edildi.

Merkezi Kozlu’da olan Taşkömürüspor, Abdulkadir Kalyoncu, Turgay Yavuz ve Tolga Kalyoncu’nun antrenörlüğünde 11 yıldır ilçe ve Zonguldak futboluna hizmet veriyor. Kurulduğu günden bu yana sayısız genci futbola kazandıran, hali hazırda 150’ye yakın lisanslı altyapı oyuncusunu geleceğe hazırlayan Kozlu ekibi, yaş gruplarında birbirinden yetenekli çok sayıda yeteneğe sahip. Bu yeteneklerden biri de Çağan Bayraktar.

Futbola kulüp altyapısında başlayan, sahip olduğu yeteneği aldığı temel futbol eğitimiyle geliştiren Bayraktar, hafta sonu Beşiktaş’ın altyapı seçmelerinde boy gösterdi. Altyapı antrenörleri Yasin Sülün ve Serdar Topraktepe başta olmak üzere çok sayıda seçici antrenör heyeti önderliğinde yapılan seçme müsabakalarında forvet arkası pozisyonunda sergilediği futboluyla yaşıtları arasında öne çıkan Bayraktar, beğeni kazanan futbolcular arasında yer aldı.

Yeteneği üzerine diğerlerinden ayırt edilen Kozlu Taşkömürü oyuncusu, 2022-2023 sezonuyla birlikte futbol altyapı gelişimini Beşiktaş’ta sürdürecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi