2. Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, fikstür gereği iki hafta üst üstte gelen BAY haftalarının sıkıntısını yaşıyor. Maç yapmadan geçirdiği geçen hafta puantajda iki basamak birden gerileyen Kırmızı-Lacivertli takımın bu hafta yine bir basamak gerilemesi olası bir durum. Bunun gerçekleşmesi halinde Zonguldak ekibi, BAY haftalarından düşme potasında çıkacak.

12’nci haftada deplasmanda aldığı Amed Sportif beraberliğiyle puanını 14’e çıkaran Zonguldak Kömürspor, profesyonel futbol liglerinde ender görülecek BAY durumuyla karşı karşıya. Ligden çekilen Kastamonuspor ile oynanacak maç ile 19 takımlı fikstür dolayısıyla BAY geçilecek haftanın peş peşe denk gelmesi üzerine iki hafta üst üstte maç yapmadan geçecek Zonguldak Kömürspor, bu sebepten ötürü lige 17 gün ara vermek zorunda kaldı. Neredeyse 26 Aralık ile 16 Ocak 2022 tarihleri arasında verilecek 21 günlük devre arası tatiline denk gelen BAY arası, kırmızı-lacivertli takımın puan ya da puanlardan geri kalmasına neden oldu.

BU HAFTA YİNE BAY

Geçen haftayı maç sessizliğiyle geçiren Zonguldak Kömürspor, 20-21 Kasım tarihlerinde oynanacak 14’üncü haftada da boş geçecek.

İlk BAY haftasında puantajda iki basamak aşağıya düşen temsilcimiz, ikinci BAY haftasında bir basamak daha geriye düşebilir. Şimdilik olası bu durum, Erzincanspor’un deplasmanda Pazarspor’u yenmesi halinde gerçekleşecek. Haftaya 11 puanla 16’ncı sırada giren Erzincanspor, Rize ekibi karşısında galip geldiği takdirde Zonguldak Kömürspor’la puanını eşitleyecek fakat genel averajda önde olduğu için sıralamada üstte çıkacak. Dolayısıyla Zonguldak Kömürspor otomatikman 16’ncı sıraya gerileyip düşme potasına içine girecek. Erzincanspor’un beraberliği ya da yenilgisi halinde Kırmızı-Lacivertliler sıralamadaki yerini koruyacak.

FARKIN AÇILMAMASI ADINA

ÜSTTEKİLERİN KAYBETMESİNİ BEKLEYECEĞİZ

Alttaki Erzincanspor maçının neticesi kadar 15’er puanla üstte yer alan Uşakspor Kırşehir Belediyespor, Kırklarelispor, 16 puanlı Nazilli Belediyespor, Akhisarspor ve Pazarspor, 17 puanlı Ankara Demirspor ve 1922 Konyaspor’un yaşayacağı puan kaybı aradaki puan farkının açılmaması adına önem taşıyacak.

Söz konusu bu takımlardan Uşakspor Ankara Demirspor’la, Kırşehir Belediyespor Nazilli Belediyespor’la, Kırklarelispor Tarsus İdmanyurdu’yla, Akhisarspor Karacabey Belediyespor’la, Pazarspor Erzincanspor’la, 1922 Konyaspor Amed Sportif’le karşı karşıya gelecek. Bu takımların rakipler karşısında ya da birbirleriyle oynayacakları maçlarda kaybedecekleri puanlar, Zonguldak Kömürspor’un lehine olacak.

OLUMLU TEK TARAFI SAKATLIK DÖNEMİNE DENK GELMESİ

Puan yönünden bakıldığında büyük kayıpların yaşandığı BAY haftalarının olumlu tek tarafı, aynı dönemde sakatlık yaşayan futbolcuların iyileşip takıma katılmaları olacak.

Sakatlıklar nedeniyle son 4 haftada idealden uzak bir kadroyla sahaya çıkan Zonguldak Kömürspor, uzun BAY arasında birçok sakat futbolcusunu kazanmış olacak. Dolayısıyla BAY dönüşü deplasmanda Bucaspor 1928’le oynanacak 15’inci hafta maçında kritik mevkilerin sakat oyuncuları kadroda yerini alabilecek.

Bu arada kaleci Sinan Ören ile stoper Selim Şahin, 4 sarı kart ceza sınırını aştıkları için Bucaspor deplasmanında forma giyemeyecek.

20 ve 21 Kasım tarihlerinde oynanacak maçların programı şöyle:

20 KASIM CUMARTESİ

Saat 13.00 Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı: Karacabey Belediyespor-Akhisarspor

Saat 13.00 Nazilli İlçe Stadı: Nazilli Belediyespor-Kırşehir Belediyespor

21 KASIM PAZAR

Saat 13.00 Diyarbakır Stadı: Amed Sportif-1922 Konyaspor

Saat 13.00 TCDD Tesisleri: Ankara Demirspor-Uşakspor

Saat 13.00 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Tarsus İdmanyurdu

Saat 13.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Isparta 32 Spor

Saat 13.00 Pazar İlçe Stadı: Pazarspor-Erzincanspor

Saat 13.00 Eskişehir Stadı: Eskişehirspor-Pendikspor

Bucaspor 1928 ile Zonguldak Kömürspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi