2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’da başkan adaylığı için adı geçen As Başkan Sabit Danış, ŞAFAK Spor’a konuştu. Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’nin sorularını cevaplayan Danış, Zonguldak Kömürspor için her zaman göreve hazır olduğunu söyledi.

Zonguldak’ın profesyonel futbol ligindeki tek temsilcisi Zonguldak Kömürspor, 2022-2023 sezonu öncesi yeniden yapılanmaya gidiyor. Kırmızı-Lacivertli kulüpteki yapılanma ilk etapta yönetimden başlayacak. Takımı 1. Lige taşıyacak güçlü bir yönetim oluşturmak isteyen Zonguldak temsilcisinde başkanlık koltuğu el değiştirecek. Mevcut Başkan Salih Demir, görevini büyük bir olasılıkla Zonguldak Kömürspor aşığı olan yakın dostu Sabit Danış’a devredecek. Demir görevi devretse dahi, Danış ve ekip arkadaşlarına tam destek verecek. Tam bir futbol tutkunu olan Danış, geçen sezon As Başkan olarak görev aldığı Zonguldak Kömürspor’da maddi-manevi verdiği destekle ön plana çıkmış, sezonun bitmesine yakın teknik kadro ve futbolcular için düzenlediği yemek organizasyonunda, Zonguldak Kömürspor’un üst ligleri hak ettiğini, bunun için 2022-2023 sezonu öncesi güçlü bir yönetim oluşturulması gerektiğine parmak basmıştı.

ŞAFAK SPOR’A KONUŞTU

Hayatını sürdürdüğü Romanya’da, Romanya Trabzonsporlular Derneği Başkanlığı görevini yürüten iş insanı Sabit Danış’ın, geçen sezon As Başkan olarak görev aldığı Zonguldak Kömürspor’da başkanlığa aday olacağının gündeme gelmesi üzerine Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci, kafalarda merak uyandıran konuyu netliğe kavuşturmak için Sabit Danış’ın görüşlerini aldı. Danış, cevaplarıyla başkanlığa sıcak baktığının mesajlarını verirken, son kararın Zonguldak’ta yapılacak istişarenin ardından verileceğini dile getirdi.

“Zonguldak Kömürspor’u layık olduğu üst liglere taşımalıyız”

Sabit Danış, “Spor kamuoyunda büyük merak uyandırdınız. Zonguldak Kömürspor’a başkan adaylığı için isminiz geçiyor. Bu konudaki düşünceleriniz ve hedef planlaması nedir?” sorusu üzerine, “Öncelikle tüm Zonguldak halkına ve Zonguldak Kömürspor’a gönül vermiş taraftarımıza kucak dolusu selamlar. Zonguldak Kömürspor’a faydalı olmak için her zaman elimden geleni yapmaya hazırım. Kongre öncesi Zonguldak Kömürspor’a gönül vermiş kişilerle istişarede bulunacağız. Buna o zaman hep birlikte karar vereceğiz. Zonguldak Kömürspor, Zonguldak’ın takımıdır. Başarıyı fazlasıyla hakediyor. Herkes elini taşın altına koymalı. Zonguldak Kömürspor’u layık olduğu üst liglere taşımalıyız.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Bu sözlerin ardından “Pekala sizi 29 Mayıs’taki kongrede başkan olarak görecek miyiz?” şeklinde yöneltilen soruya Danış, “Zonguldak Kömürspor için hayırlısı neyse o olsun. Kongre öncesi yapılacak görüşmelerden sonra net karar vereceğiz. Şunu herkes çok iyi bilsin. Ben başkan olsam da, olmasam da Zonguldak Kömürspor için her zaman desteğe hazırım” sözleriyle cevap verdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi