2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’da Başkan Sabit Danış, bir süredir il dışında yürüttüğü yeni sezona dair çalışmalarına Zonguldak’ta devam edecek. Zonguldak’a gelir gelmez soluğu Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanında alan Başkan, hedef planlaması ve transfer çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktardı.

6 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde 2022-2023 sezonuyla birlikte artık yukarıya oynayan bir takım profili çizmek isteyen Zonguldak Kömürspor’da Başkan Sabit Danış, beraberinde As Başkan Nazif Çoraman ve Genel Sekreter Vahdettin Velioğlu’yla Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti.

Vali Tutulmaz’a, içten duygular ve tüm samimiyetiyle Zonguldak Kömürspor’u üst lige çıkarma düşüncesini bir kez daha ileten Başkan Danış, hedef planlaması dahilinde şehirden yeterince destek görmesi halinde takımı kesinlikle zirveye taşıyacağının sözünü verdi.

Zonguldak Kömürspor’un Zonguldak için büyük ve değişilmez bir marka olduğunun altını çizen Kırmızı-Lacivertli Başkan, şehrin tek profesyonel takımının artık 1. Ligde olması gerektiğine vurgu yaptı. Bu başarının sağlanması için yönetim kurulu olarak ellerini taşın altına koyduklarını dile getiren Danış, şehirden de üst seviyede destek beklediklerini söyledi.

2. Ligde transfer maliyetlerinin iki-üç kat arttığını, iyi ve kaliteli bir takım kurmak için bu yükün altından sadece yönetim olarak kalkmalarının mümkün olmayacağını kaydeden Zonguldak Kömürspor Başkanı, ancak sağlanacak ekstra desteklerle istenilen düzeyde bir takım oluşturmalarının mümkün olacağını kaydetti.

Başkan Danış’ın samimi duygu ve düşünceleri karşısında Vali Mustafa Tutulmaz, destek konusunda elinden geleni yapacağını ifade etti.

SAĞLANACAK EK DESTEKLE BÜTÇE OLUŞTURULACAK

İyi ve kaliteli bir kadroyla üst sıraları zorlayan bir takım oluşturma düşüncesine sahip Başkan Sabit Danış, memnun ifadelerle ayrıldığı ziyaretin ardından üst düzey destek turlarını sürdürecek. Ziyaretlerin ardından yönetim kurulunu toplayarak yeni sezona dair planlamayı oluşturacak olan Danış, bu kapsamda transfer bütçesine son şeklini verip teknik direktör Şenol Demir’in hazırladığı transfer raporuna göre iç ve dış transfere başlayacak.

Mevcut kadrodan 11-12 futbolcuyla yola devam edecek Zonguldak Kömürspor, dışarıdan en az 10 futbolcu transferi gerçekleştirecek. Kırmızı-Lacivertli kulübe, söz konusu transferlerin gerçekleşmesi için kısa vadede en az 15 ila 20 milyon TL arasında değişen bütçe gerekiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi