2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’da Kulüp Başkanı Sabit Danış, spor medyasıyla buluştu. 2022-2023 sezonu öncesi iyi ve kaliteli bir kadro kurup zirveye oynayan takım oluşturmak isteyen Kırmızı-Lacivertli Başkan, hem 5 Haziran’da yapılan kongreden bu yana gelinen süreci değerlendirdi, hem de hedef planlaması ve kafalarda merak uyandıran konulara ilişkin sorulara cevap verdi.

Bir süredir il dışında olan Başkan Sabit Danış, dün geldiği Zonguldak’ta 2022-2023 sezonuna dair çalışmalarına hız verdi. Destek turları kapsamında ilk önce Vali Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret eden Başkan Danış, söz konusu ziyarete ilişkin detayları aktardı.

VALİ MUSTAFA TUTULMAZ’A TEŞEKKÜR ETTİ

Beraberinde Genel Sekreter Vahdettin Velioğlu, Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk ve Mali İşler Sorumlusu Adil Dilaver’le düzenlediği sohbet toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz’a, destek konusunda gösterdiği hassasiyet ve duyarlılıktan ötürü teşekkür ederek başlayan Başkan, “Sayın Valimizin Zonguldak Kömürspor’a olan ilgi ve alakası üst düzeyde. Kendisini dün ziyaret ettik. Samimi ve içten duygularla kafamızdaki düşünceleri aktardık. Sağolsun bizimle yakından ilgilendi. Destek konusunda Eren Enerji başta olmak üzere birçok firma ve şirketleri arayıp Zonguldak Kömürspor’a destek olmalarını istedi. Bu görüşmeler çerçevesinde Çarşamba ya da Perşembe günü Eren Holding’e ziyaretimiz olacak. Ekonomik ve tesisleşme anlamında çok güzel şeyler olacak. Sizlere önümüzdeki hafta güzel haberlerle geleceğiz. Hassasiyetinden dolayı Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’a çok teşekkür ediyorum. Ziyaret çok olumlu yönde geçti. Geleceğe dair umutlarımız arttı.” dedi.

DIŞ TRANSFERDE KİMLER ALINACAK?

Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’nin, “İç ve dış transferde nereden baksanız 25’e yakın oyuncuyla anlaşma sağlayacaksınız. Dışarıdan en az 10 futbolcu geleceğini biliyoruz. Bu futbolcuların transferi için belli bir bütçenin olması gerekiyor. Şuanda maliyetler çok yüksek. 15 ila 20 milyon TL bütçeden bahsediliyor. Bu bütçe nasıl oluşturulacak ve transferde kimler alınacak?” sorusu üzerine Başkan Sabit Danış, “Yeni sezon kadromuzu oluşturmak için çalışmalarımıza başladık. İç transferde takımda kalacak oyuncular belli. Dış transferde teknik direktörümüz Şenol Demir’in hazırladığı rapor doğrultusunda bir havuz oluşturdu. Bu havuzda 1, 2 ve 3. Ligden 20’ye yakın futbolcu var. Süper Ligden de oyuncu alma dururumuz var. Bu süreçte ayrıca bize tavsiye edilen, menajerlerin önerdiği futbolcular oluyor. Bunların hepsini değerlendiriyoruz. Ancak önceliğimiz kendi oluşturduğumuz havuzdaki futbolcular olacak. Hocamızın kararlaştırdığımız futbolcularla anlaşmaya çalışacağız” şeklinde ifadeler kullandı.

TESİSLEŞMEYE YÖNELİK PROJELER VAR

Kırmızı-Lacivertli Başkan, kadro yapılanmasının yanı sıra tesisleşmeye yönelik projelerden de bahsetti. Fener mahallesindeki mevcut kulüp binasının son haliyle yetersiz olduğunu, burada yenilemeye yönelik çalışma yapılabileceğine vurgu yapan Başkan Danış, ayrıca yine tesisleşmeye yönelik büyük bir proje hazırladıklarını, şuan taslak aşamasındaki projenin gerçekleşmesi halinde Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün uzun yıllar tesis yönünden sıkıntı çekmeyeceğinin müjdesini verdi.

Projenin biter bitmez spor kamuoyuyla paylaşılacağını öne süren Başkan, “Zonguldak Kömürspor için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Biliyorum, şuan tüm şehir, tüm taraftarımız heyecan içinde. Bir beklenti oluşmuş durumda. Biz yönetim olarak elimizi taşın altına koyduk. Üst lig gibi, tesis gibi, altyapı gibi büyük hayallerimiz var. Bu hayalleri taşırken, şehrin de yanımızda olmasını istiyoruz” diye konuştu.

KOMBİNELER EK GELİR SAĞLAYACAK

Zonguldak Kömürspor Başkanı, 2022-2023 sezonunda iç sahada oynanacak maçları kapsayan kombine ve vip koltuk ücretlerinin belirlendiğini söyledi. Sezonluk kombine kartların bin TL olacağını aktaran Başkan, yine protokol tribün içinde yer alan kişiye özel koltuk fiyatlarının 250 ila 500 TL arasında değişeceğini belirtti.

Kombine ve koltuk ücretlerinin ekstra gelir sağlayacağını dile getiren Başkan, “Futbolda maliyetler iki-üç kat arttı. Ekstra gelir sağlamalıyız. Kombine kartlar ve vip koltuklar her sezon hayata geçirdiğimiz projeler. Yeni sezonda reklam işine de ağırlık vereceğiz. Maçlarımızı oynayacağımız Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na reklam panoları alacağız. Şuan anlaştığımız 13-14 firma var. Reklam sayılarını artırmak istiyoruz. Bu konuda il ve ilçeler bazında çalışmalar yürütüyoruz. Sponsor konusunda girişimlerimiz var. Her zamanki gibi formamızın göğüs ve sırt kısmı ile şorta reklam alacağız.” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi