Zonguldak Kömürspor’da 2022-2023 sezonu öncesi hedef çıtası yukarıya çıkarıldı. Kırmızı-Lacivertli takım, Ağustos ayında başlayacak yeni sezonda en az Play-Off için mücadele edecek.

2016-2017 sezonundan bu yana mücadele ettiği 2. Ligde en büyük başarısı 8’incilik olan Zonguldak Kömürspor, yeni futbol sezonunda camiaya en az Play-Off heyecanı yaşatmak istiyor. Başkan Salih Demir, bu hedef doğrultusunda sezon biter bitmez kolları sıvadı.

7’nci 2. Lig sezonunda kırmızı-lacivertli camiaya Play-Off heyecanı yaşatmayı kafasına koyan Başkan, hayalini kurduğu şampiyonluğu ise sonuna kadar zorlayacak. Bu düşünce doğrultusunda Kırmızı-Lacivertli Başkan, ilk etapta güçlü bir yönetim kurmayı planlıyor. Hem idari, hem de mali yönden güçlü bir yönetim kurulu için çalışmalarını hızlandıran Başkan’ın kafasında belli başlı isimler belirdi.

Şehirde ün ve yetki sahibi birçok ismin yer aldığı yönetim kurulu listesi, Zonguldak’ı kucaklayan bir rol üstlenecek. Bu sayede Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün yönetim ve destek ağı geçmiş sezonlara göre daha da genişleyecek.

Yeni yönetim yapılanmasının ardından belirlenecek transfer bütçesi dahilinde 2022-2023 sezonu planlamasını oluşturacak olan Başkan Demir, ekip arkadaşlarıyla birlikte sırasıyla önce teknik ekip, ardından da futbolcu kadrosuna şekil verecek.

“GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ”

Başkanlığı döneminde Zonguldak Kömürspor’a ve kırmızı-lacivertli camiaya şampiyonluk yaşatmak isteyen Başkan Salih Demir, yeni sezonda Zonguldak Kömürspor’u çok güzel günlerin bekleyeceğini söyledi.

2022-2023 sezonunun çok daha iyi olacağının altını çizen Kırmızı-Lacivertli Başkan, “Yeni sezon öncesi borçlarımızın yüzde 80’i, 90’ı bitirmiş olacağız. Borçsuz ve iyi bir takımla lige girip ortaya bir hedef koyacağız. Bu hedef en az Play-Off olacak” şeklinde ifadelerde bulundu.

“HEDEF PLANINI ORTAYA KOYACAĞIZ”

Başkan, kısa bir süre önce katıldığı bir programda ise, “Teknik ekibimize ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Bütün bu zorluklara, maddi imkansızlıklara rağmen ligde kalmayı başardılar. Hepsinin de gözlerinden öpüyorum. Yönetim kurulumuza da teşekkür ediyorum. Onlar da bir sezon boyunca ellerinden geleni yaptılar. Artık önümüzdeki seneye bakacağız. Zonguldak’taki işadamlarından destek bekliyoruz. Bu işler sadece yönetim kurulunun tek başına yapacağı işler değil. Eğer Play-Off oynamak, şampiyon olmak istiyorsak şehir olarak kenetlenmeliyiz. Zonguldak Kömürspor, Zonguldak’ın büyük bir marka değeridir. Zonguldak Kömürspor, şehri bir arada tutan, birlik-beraberliği sağlayan büyük bir kuruluştur, kulüptür. Partili, partisiz tüm herkesi ortak noktada birleştirme özelliğine sahiptir. Böyle büyük bir kulübün artık 2. Ligde başarılı olması gerekiyor. Yeni sezon bunun için büyük bir fırsat olacak. Sıfırdan başlayacağız. Biz yönetim kurulu olarak zaten elimizi taşın altına koymuş durumdayız. Şehrin önde gelen isimlerinden de alacağımız destekle birlikte takımımız şampiyonluğa oynatmak istiyoruz. Zonguldak şehri, Zonguldak Kömürspor bunu fazlasıyla hak ediyor” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi