2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’da yönetim, sponsorluk ve reklam çalışmalarına hız verdi. Bütçenin önemli bir bölümünü oluşturacak olan söz konusu çalışmalar kapsamında şehirde faaliyet gösteren firma ve şirketlerden destek bekleniyor.

Kırmızı-Lacivertli kulübün sponsorluk ve reklam çalışmaları, isim, forma ve stat olmak üzere üç ana unsurdan oluşuyor. İsim sponsorluğu konusunda anlaşma sağlanacak firmanın adı, kulübün ismiyle anılacak. Geride kalan 2021-2022 sezonunda kritpo para alım satım firması Crıptoswaps’la imzalanan protokol kapsamında kırmızı-lacivertli kulüp, bir sezon boyunca Crıptoswaps Zonguldak Kömürspor olarak anılmıştı. Protokol anlaşmasının sona ermesiyle birlikte 2.Lig ekibinde yeni isim sponsoru arayışları sürüyor.

Reklam panosu dışında yeni sezonda giyilecek forma, şort ve tozluğu paraya çevirmeyi planlayan Zonguldak Kömürspor yönetimi, şartların oluşması halinde iç ve dış saha formalarının göğüs, sırt ve kol kısmı ile şort ve tuzluğa reklam alacak. Bu yönde birçok firmayla temas sağlayan yönetim, ilgili kişilerden geri dönüş bekliyor.

İç saha maçlarının oynandığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na dair reklam panosu projesi başlatan Zonguldak temsilcisi, kale arkası ve saha kenarlarına konulmak üzere en az 50 adet reklam panosu hedefliyor. Kısa bir süre önce başlayan söz konusu çalışmada sayı henüz istenilen seviyede değil.

Kulüp Başkanı Sabit Danış, bu doğrultuda açıklamada bulunup Zonguldak’a seslendi. Zonguldak Kömürspor’un başarılı olması için şehrin desteğinin şart olduğunun altını çizen Danış, reklam panosunda ligin başlama tarihi olan 27 Ağustos’a kadar hedefledikleri sayıya ulaşmak istediklerine vurgu yaptı.

Zonguldak’ta yerel ve ulusal düzeyde faaliyet gösteren tüm firma ve şirketleri Zonguldak Kömürspor’a destek olmayı davet eden Başkan, “2022-2023 sezonuna bugün itibariyle “merhaba” diyeceğiz. Yeni yönetim kurulu olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu yolda ilerlerken şehrin de yanımızda olduğunu görmek istiyoruz. Yönetim olarak sponsorluk ve reklamlara dair başlattığımız bir takım projeler var. Bunlardan biri de reklam panosu. İç saha maçlarımızı oynayacağımız Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda kale arkası ve saha kenarına konulacak reklam panosu konusunda yerel ve ulusal düzeyde faaliyet gösteren firma ve şirketlerden destek bekliyoruz. Hedefimiz en az 50 reklam panosu. Zonguldak’ın bu sayıyı çıkaracağını umut ediyorum. Maçlarımızın bu sezon naklen yayınlanacağını düşünürsek, bu durum hem şehrimiz, hem de reklam veren firmalar için önem arz etmektedir. Reklam panosu konusunda esnaf, firma ve şirket yöneticilerden hassasiyet bekliyoruz” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi