*** Zonguldak Kömürspor, Gümüşhanespor maçına galibiyet gözüyle bakıyor. Teknik sorumlu Barış Şeref, futbolcularını bu yönde motive ederken, kaptan Sinan Ören arkadaşlarına 90 dakikanın önemini anlatıyor.

Ligde sancılı bir süreçten geçen Zonguldak Kömürspor’un, 11 Nisan Pazar günü sahasında oynayacağı Gümüşhanespor karşısında galibiyetten başka alternatifi yok. Bu düşünce doğrultusunda bir hazırlık aşaması geçiren kırmızı-lacivertli takım, sahasındaki maçı kazanıp bitime 5 maç kala ligi tamamıyla sağlama almak istiyor.

Son iki lig maçında puantajın alt bölümünde yer alan Sancaktepe FK ve Hacettepespor’la oynadığı karşılaşmalardan sadece 1 puan çıkaran Zonguldak Kömürspor, yaşadığı üst üstte kayıplarla puantajın alt bölümüyle bağını bir türlü koparamadı. İki maçlık düşüşün peşine 32’nci haftayı BAY geçiren Zonguldak ekibi, 33’üncü hafta maçında telafisi olmayan bir 90 dakika mücadelesi verecek.

Yine alt sıradaki takımlardan biri olan Gümüşhanespor’la karşılaşacak kırmızı-lacivertli takım, iç saha avantajını lehine çevirerek istediği 3 puana kavuşmayı hedefliyor.

Teknik sorumlu Barış Şeref, Pazar sınavı öncesi futbolcularını 3 puana odaklarken, hem bire bir, hem de toplu konuşmalarla motivasyonu yüksek tutmaya çalışıyor. Rakiple ilgili analizlerini yapan Kırmızı-Lacivertli teknik adam, uygulamalı antrenmanlar çalışmalarıyla teknik ve taktik yönden takımı kritik maça hazırlıyor.

Rakibin oyun sistemine göre kafasında onbir oluşturan Kömürspor’un hocası, Fener sahasında yapılan Çarşamba idmanında futbolcularına yapmaları gerekenleri bir bir anlattı. Futbolcularla yakın diyalog halinde olan Şeref, eksik ve hatalı uygulamalar sırasında çalışmayı durdurup tekrar üzerine tekrarla futbolcuların doğruyu bulmalarını sağlıyor.

Mücadele ve kazanma arzumuz yüksek olmalı

Zonguldak Kömürspor, Gümüşhanespor maçında ideale yakın ilk 11’le sahaya çıkacak. Eksik ve sakat futbolcular dışında rakibin oyun tarzına göre kadro oluşturan Barış Şeref, maç gününe kadar bir aksilik olmazsa kafasındaki ilk 11’i sahaya sürecek.

Sancaktepe ve Hacettepe maçlarında hesapta olmayan puanlar kaybederek ligi riske atan Kırmızı-Lacivertli hoca, Gümüşhanespor’a bir nevi telafi maçı olarak bakıyor. Galibiyet konusunda futbolcularına güveni tam olan Şeref, rakip karşısında mücadele ve kazanma arzusu yüksek bir takım kimliğine sahip olmaları gerektiğine vurgu yapıyor.

‘Hataya yer yok’

Öte yandan kaptan Sinan da, kritik maç öncesi takım halinde 90 dakikaya odaklanılması için elinden gelen çabayı gösteriyor. Tecrübeli 1 numara, telafisi olmayan haftalara girildiğini, hem üstte, hem altta tüm takımların bir hedef peşinde koştuğunu belirterek, “Ligde artık son viraja girdik. Hataya asla yer yok. Son iki maçta skor anlamında bizden beklenilmeyen davranışlar sergiledik. Bu kayıpları telafi etmeliyiz. Bu yüzden Pazar günü sahamızda oynayacağı Gümüşhanespor maçını kesinlikle kazanmalıyız. Galibiyet halinde ligdeki yerimizi sağlamlaştıracağız. Hazırlıklarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Tüm takım bu bilinçle çalışıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

   

Editör: Haber Merkezi