2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’da yönetimin ekonomik yönden yaşanan sıkıntıyı çözme adına hayata geçirdiği “Şehit Madenci Forması” projesi devam ediyor. Tüm geliri kulübe aktarılacak formalardan elde edilen gelirle, hem mevcut futbolcuların alacakları ödenecek, hem de eksik mevkilere transfer yapılacak.

Gücünü maden işçisinden aldığı için “İşçi Milli takımı” diye lanse edilen Zonguldak Kömürspor, mücadele ettiği 2. Lig Beyaz grupta sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Sabit geliri olmadığı için ekonomik yönden büyük kriz yaşayan kulüp, mevcut futbolcuların alacaklarını ödemekte ve ihtiyaç hissedilen eksik mevkilere transfer yapmakta zorlanıyor.

Kısa vadede acil ihtiyaç duyulan para kaynağını bulmakta zorlanan kulüp yönetimi, çareyi maddi gelir getirecek kampanya ve proje üretmekte buldu. Bu projelerden biri de “Şehit Madenci Forması” projesi...

AŞ Başkanı Hakan Hürfikir’in fikri üzerine Kozlu’da 1992 yılında yaşanan grizu faciasında hayatlarını kaybeden 263 maden şehidinin adını taşıyan formalar 100 TL’den satılıyor.

Ön yüzünde madenci bareti, üzgün maden işçisi figürü, facianın yaşandığı tarih ve saat olan 3 Mart 1992 ile 19.50 ibaresi, arka yüzünde ise Zonguldak’ın plaka kodu 67 numara ile 263 maden şehidinin tek tek isminin yazılı olduğu özel forma büyük beğeni topladı.

Önümüzdeki birkaç gün içinde forma projesinin tanıtımını yapmaya hazırlanan kulüp yönetimi, formaların satışının bir elden yapılması için Baran Spor Mağazası’yla anlaştı. Merkez Çarşısı’nda faaliyet gösteren mağaza, formaları kulübün belirlediği ücretten satmaya başladı.

Mağaza sahibi Hidayet Yılmaz, zaten maddi imkansızlık içindeki kulübe destek olmak amacıyla forma satışlardan hiçbir ekstra ücret almayacak. Bugün itibariyle başlayan satışlarla birlikte kulübe ciddi anlamda gelir sağlanması umut ediliyor.

Öte yandan, Yılmaz’ın bu duyarlı davranışı Zonguldak Kömürspor cephesinde büyük bir memnunluk oluşturdu. Lacivert-Kırmızılı yönetim, örnek olacak bu davranış dolayısıyla Hidayet Yılmaz’a teşekkür ederken, şehrin önde gelen isimlerinden destek beklenildiği yinelendi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi