Devrek Belediyespor ile Gelikspor arasında oynanacak Bölgesel Amatör Lige yükselme baraj maçını yönetecek hakem belli oldu. Bölgesel Hakem Atama Kurulu, 16 Nisan Cumartesi günü (yarın) saat 14.00’te Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak kader maçına, Başkent Ankara’dan bölgesel hakem Buğrahan Dilkan İnanır’ı atadı.

31 yaşındaki bölgesel klasman, meslek kariyerinde daha önce Zonguldak takımlarının 3 maçını yönetti. Bu takımlardan biri Devrek Belediyespor, diğer ikisi Kilimli Belediyespor ile Ereğli Belediyespor.

Başkentli hakem, 2019-2020 sezonunda Yaylacık Gençlikspor-Devrek Belediyespor, bu sezon Kilimli Belediyespor-Beykozspor 1908 ve Ereğli Belediyespor-Bakırköyspor maçlarının hakemiydi. Bu maçlarda Devrek 8-0, Kilimli 1-0, Ereğli 6-2 galip geldi.

Bölgesel klasman geçmişinde yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde 24 maçta görev alan Buğrahan Dilkan İnanır, en son 5’inci bölge, 1’inci grupta 27 Mart’ta Merzifonspor-Niksar Belediyespor maçında düdük çaldı.

Öte yandan, kariyer geçmişinde önemli bir yer tutacak kritik bir 90 dakika yönetecek İnanır’ın böylesi önemli karşılaşmada yardımcılıklarını Murathan Çomoğlu ile Burak Toprak yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem sorumluluğunu Evren Aydoğan üstlenecek.

3 BİN KİŞİNİN ÖNÜNE ÇIKACAK

Başkentli klasman hakemi, baraj maçı görevinde 3 bin kişinin önünde maç yönetecek. Kader maçı için şimdiden büyük bir organizasyon içine giren hem Devrek Belediyespor, hem Gelikspor, taraftarları deyim yerindeyse 3 bin kişi kapasiteli Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na yığacak. Çökme riski nedeniyle sezon başında kapatılan açık tribüne taraftar alınmayacağı için, her iki takım taraftarı kapalı tribünde ikiye bölünüp takımlarını destekleyecek.

Öte taraftan kazanan takımın Bölgesel Amatör Lige yükseleceği zorlu 90 dakikada normal sürede eşitlik bozulmazsa, 15’er dakika üzerinden çift devre halinde uzatma süresine gidilecek. Eğer skor eşitliği uzatmalarda da değişmezse, bu sefer seri penaltı atışları galibi belirleyecek.

Baraj maçı neticesinde galibiyete ulaşan takım, 2022-2023 sezonunda Zonguldak’ı Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek. Eğer Devrek kazanırsa, Bölgesel Amatör Ligde 5’inci sezona girecek. Gelikspor galip gelirse, 42 yıllık tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig deneyimi yaşayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi