Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşayan Zonguldaklı Kaya ailesinin Zonguldakspor, şimdiki adıyla Zonguldak Kömürspor’a olan sevgisi bir başka.

İş dolayısıyla yıllar önce Zonguldak’tan ayrılıp Manisa’ya yerleşmek zorunda kalan baba Ayhan Kaya, koyu taraftarı olduğu ve il dışında da olsa yakından takip ettiği Zonguldakspor’a olan sevgisini, eşi, küçük kızı Şura ve dünyaya yeni gelen bebekleri Elisa’ya aşıladı.

Zonguldaklı Ayhan-Ayşe Kaya ailesi, hayatlarını yaklaşık 10 yıla yakın süredir Manisa’da sürdürüyor. İş sebebiyle doğup büyüdükleri memleketlerinden ayrılmak zorunda kalan aile futbola aşırı düşkün. Özellikle baba Ayhan Kaya’nın memleketi Zonguldak’ı 2. Ligde temsil eden Zonguldakspor’a olan sevgisi bir başka. Kaya, bu sevgisini maçlara giderek ve kulübün hayata geçirdiği projelere destek vererek gösteriyor.

Koyu Zonguldakspor taraftarı, son olarak eşiyle el birliği verip, hem Kozlu’da 3 Mart 1992 yılında meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 madencinin ismini yaşatmak, hem de kulübe gelir sağlamak amacıyla bastırılan madenci formasından satın alarak her zaman ki gibi kırmızı-lacivertli kulübe imkanları ölçüsünden destek sağladı.

Baba Kaya, ayrıca çocukluktan bu yana büyük sevgi beslediği Zonguldakspor’a olan tutkusunu çocuklarına da aktarıyor. Kargo aracılığıyla teslim aldığı madenci formasını gururla sergileyen koyu Zonguldaksporlu taraftar, manevi değeri çok büyük olan formayı küçük kızı Şura ve yeni dünyaya gelen bebeği Elisa’ya giydirdi.

Babası gibi Zonguldakspor sevgisiyle büyüyen küçük Şura, üzerine giydiği formayla objektiflere poz verirken, tüm herkesi kulübe destek olmaya davet etti. Gözlerini dünyaya yeni açan Elisa ise, doğar doğmaz üzerine giydiği madenci formasıyla şimdiden kırmızı-lacivertli renkleri sırtında taşımaya başladı.

Baba Ayhan Kaya, Zonguldakspor’a olan sevgisini ŞAFAK Spor’a anlatırken, “Bizim için önce memleket takımı gelir. Kendimi bildim bileli Zonguldakspor’luyum. Zonguldak’tayken hiçbir maçı kaçırmazdım. İş dolayısıyla Manisa’ya yerleşmek zorunda kaldım. Uzakta da olsam takımı takip ediyorum. Forma, atkı ne varsa imkanlarımız ölçüsünde alıp kulübe destek sağlamaya çalışıyorum. Madenci formamızı da aldık. Çok güzel ve anlamlı bir proje. Bu sayede maden şehitlerimizin ismi yaşatılıyor. Zonguldakspor’a gönül veren biri olarak formadan almazsak olmazdı. Kulübe desteğimiz olmuş oldu. Formamız evimizin en güzel yerinde olacak. Çocuklarımız da Zonguldakspor sevgisiyle büyüyecek. Onlar da bizim gibi Zonguldaksporlu olacak” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi