Zonguldak’ın Filyos beldesinde yaşayan baba-oğul ile abi-kardeş bu sezon aynı ve farklı takımlarda şampiyonluk yaşayarak bir ilke imza attı. Futbol sahalarında nadir görülecek bir şampiyonluk hikayesi yazan Filyoslular, futbolseverlerin takdirini kazandı.

Filyos’un 50 haneli Sefercik semtinde Sefercikliler tarafından 1986 yılında gençleri futbola kazandırmak amacıyla kurulan Sefercikspor, bu sezon mücadele ettiği Birinci Amatör Küme Çaycuma grubunda önce 25 puanla grup şampiyonu oldu, ardından da Süper Amatör Lige yükselecek takımın belli olacağı Play-Off etabına yükseldi.

Dört takımın katılımıyla tek devreli lig usulü oynanan Play-Off etabında puan puana olduğu Gökçebeyspor’la statü gereği ekstra baraj oynayan Sefercikspor, normal ve uzatma süresi 0-0 berabere biten maçta rakibini seri penaltı atışları sonucu 7-6 mağlup ederek şampiyonluk ipini göğüsledi.

36 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Süper Amatör Lige yükselen Sefercikspor, bu yönüyle bir ilke imza attı. Filyos temsilcisini ayrıcalıklı kılan bir başka konu ise, baba ile oğlunun şampiyonluk başarısı oldu.

Kulüpte uzun yıllar futbol oynadıktan sonra yakın çevresinin yoğun isteği doğrultusunda 2017 yılında başkanlığa seçilen 37 yaşındaki Caner Sefercik, ilk iş olarak antrenör olan şuan 66 yaşındaki babası Arif Sefercik’i takımın başına getirdi. Baba-oğul 5 yıldır Sefercikspor’un başarısı için çaba gösteren Caner Sefercik ile Arif Sefercik, 5’inci futbol sezonunda el ele, omuz omuza vererek takımı şampiyon yapıp hedefledikleri Süper Amatör Lige taşımayı başardı.

Bir başkan, diğer antrenör olan baba-oğulun bu tarihi başarısı, Filyos ve Sefercikli futbolseverlere büyük bir mutluluk yaşattı.

İKİSİ DE 67 NUMARAYI GİYİYOR,

İKİSİNİN DE 3’ÜNCÜ ŞAMPİYONLUĞU OLDU

Baba-oğulun başarı öyküsünün dışında Filyos’ta doğup büyüyen ve bu sezon futbol kariyerini Sefercikspor’da sürdüren 35 yaşındaki Yasin Akyıldız ile kendisi gibi Filyos’ta doğan ve kariyerine Yeni Amasyaspor’da devam eden 28 yaşındaki kardeşi Emin Akyıldız, farklı takımlarda olmalarına rağmen sezonu şampiyonlukla tamamladı.

Dün Çaycuma’da oynanan final maçında ağabeyini desteklemek için tribündeki yerini alan Emin, penaltılarla gelen şampiyonluk üzerine sahaya inerek ağabeyinin kupa sevincine ortak oldu. Sezonu şampiyonlukla kapatan şampiyon kardeşler, kupayla yan yana poz verirken, tribünlerden büyük alkış aldı.

Futbol geçmişinde Filyos, Zonguldak ve il dışında uzun yıllar önemli takımlarda forma giyen, 2013-2014 sezonunda Sapancaspor, 2015-2016 sezonunda Kilimli Belediyespor’da şampiyonluklar yaşayan Yasin, 67 numaralı formasıyla boy gösterdiği 2021-2022 sezonu sonunda şampiyonluklar serisine Sefercikspor’u da ekledi. Tecrübeli oyuncu, böylelikle kariyerindeki şampiyonluk sayısını 3’e çıkardı.

Uzunköprüspor’un ardından futbola bu sezon yine Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk hedefiyle kurulan Yeni Amasyaspor’da devam eden Emin Akyıldız, 19 maçta attığı 18 gol attığı Amasya ekibini şampiyonluğa taşıyarak TFF 3. Lige çıkardı. Tıpkı ağabeyi gibi 67 numaralı formayı giyen ve şampiyonluk sayısını 3’e çıkaran Emin, yaşça çok küçük olduğu ağabeyinin şampiyonluk sayısını egale etti.

Emin Akyıldız, 2018-2019 sezonunda Yalova Altınova Belediyespor, 2019-2020 sezonunda Yalovaspor’la Bölgesel Amatör Lig şampiyonlukları yaşamıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi