ZONGULDAK’ın başarılı futbol antrenörü Faruk Varlık’ın eşi ve çocuklarıyla Ereğli’de giyim sektörü üzerine işletmeciliğini yaptığı mağaza, online satışta ilk bir yılda ödüle layık görüldü.

Online satış sitesi Trendyol’un düzenlediği ödüllü yarışmaya, Türkiye’nin 81 ilinden 100 bin satış firması ve mağaza katıldı. Yarışma kriterlerine göre Varlık ailesinin mağazası, “En İyi Müşteri Deneyimi” dalında Trendyol Star Ödülü’nün sahibi oldu.

Ödülü, Varlık ailesi adına mağazanın online satışına yön veren Yağız Varlık aldı. Online ticarette genç yaşında önemli bir başarıya imza atan Yağız, aynı zamanda babası Faruk Varlık gibi tam bir spor adamı.

Profesyonel ve amatör uzun futbol kariyerinin ardından antrenörlüğe geçiş yaparak özellikle kadın futbolunun Zonguldak’ta yaygınlaşması ve gelişmesini sağlayan ayrıca Kadın Milli takımına sayısız futbolcu kazandıran babasının izinden giden Yağız Varlık, küçük yaşlardan bu yana merak sardığı basketbolda üst düzey yeteneklere sahip.

Erdemirspor Kulübü’nde uzun yıllar lisanslı olarak basketbol oynayan ayrıca okul takımlarıyla il ve il dışı bazında önemli başarılara imza atan Varlık’ın spordaki başarısını ticarete taşıması, baba Faruk Varlık ve anne Serap Varlık’a büyük bir gurur yaşattı.

BELEDİYE BAŞKANI POSBIYIK’I ZİYARET ETTİLER

Genç yaşta “En İyi Müşteri Deneyimi” ödülünü kazanarak online satışta kendisini ön plana çıkaran Yağız Varlık, babası ve annesiyle birlikte Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, yarışmanın detayları hakkında Posbıyık’a bilgiler aktarılırken, ödülün 100 bin satış firması arasından kazanıldığı dile getirildi. Ereğlili genç girişimcinin bu başarısı, Başkan Posbıyık’ı çok mutlu etti.  

Başkan Posbıyık, Ereğlili gençlerin her alanda gösterdikleri başarıdan gurur duyduğunu belirterek, “Kentimizde gençlerimiz ulusal ve uluslar arası pek çok alanda başarılarıyla öne çıkıyor. Bunları görmekten gurur duyuyorum. Kültür, edebiyat, sanat üzerine uğraşların yanında gençlerimizin ticarette de başarı göstermeleri beni ayrıca mutlu ediyor.” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi