Zonguldak Kömürspor’da ayrılık rüzgarı esmeye devam ediyor. Beyaz grup ekibinde son olarak sağ bek Ramazan Işık’ın ayrılığı kesinleşti. Sözleşmesi fesih edilecek futbolcuyla birlikte ayrılan futbolcu sayısı 5’e yükseldi.

19 takımlı grupta ilk yarıyı 17 puanla tehlikeyi bölgede tamamlayan Zonguldak Kömürspor, zaten yetersiz olan kadro güç kaybı yaşıyor. Sinan Uzun’la başlayan ayrılık furyası, ardından Sezer Taşkolu, Ali Fırat Okur, Murat Türkkan ve son olarak Ramazan Işık’la devam etti.

İlk yarı devam ederken alacakları dolayısıyla kulübü Türkiye Futbol Federasyonu’na veren Ramazan, bu davranışı üzerine kulüple bağlarını koparma noktasına geldi. En son 23 Aralık’ta Manisa FK ile oynanan 16’ncı hafta maçında görev alan bu maçın ardından alacak olayının patlak vermesiyle birlikte Çorum FK, Kocaelispor ve Afyonspor maçlarında kadroya alınmayan 27 yaşındaki sağ bek için ayrılık süreci başladı.

Devre arası hazırlık çalışmaları için Çaycuma’da başlayan kampa katılmayan Ramazan’ın Zonguldak Kömürspor AŞ Başkanı Hakan Hürfikir’le yaptığı görüşmenin ardından ayrılığının kesinleştiği öğrenildi. Ayrılık üzerine savunma oyuncusunun sezon sonuna kadar olan sözleşmesi fesh edilecek.

Murat’ın dönüşü yok

Bu arada ilk yarıda ilk 11’in değişilmezleri arasında yer alan ön libero Murat Türkkan da Zonguldak Kömürspor’u kafasında bitirdi. 38 yaşındaki tecrübeli oyuncu, alacaklarından dolayı devre arasıyla birlikte ayrılık sürecine girdi. Çaycuma kampına katılmayan Murat’ın, kendisine takım aradığı öğrenildi.

Hesapta olmayan ayrılıklar üzerine Zonguldak Kömürspor’un zaten kısıtlı olan kadrosu hepten güç kaybı yaşadı. Lacivert-Kırmızılı takım, forvet başta olmak üzere sağ bek ve stoper arayışlarını hızlandırdı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi