Süper Amatör Ligde 31 Ekim 2021 tarihinde başlayıp 104 gün süren grup etabı, yarın Klasman B grubunda düşme hattında İstasyon Gemicilerspor-Perşembe Belediyespor arasında oynanacak dışında tamamlandı.

Bölgesel Amatör Lige yükselecek takımların belli olacağı Play-Off’ta 6 takım mücadele edecek. 19-20 Şubat tarihinde başlayacak Play-Off’a, Klasman A grubundan Kozlu Belediyespor ile Yenimahallespor haftalar öncesinden yükselmişti. Bugün Kozlu sahasında İhsaniyespor’u 9-3 farkla geçen Akınspor, puanını 21’e çıkararak Play-Off’a adını yazdıran 3’üncü takım oldu.

Klasman A grubunda Gelikspor ile Çaycumaspor’dan sonra Play-Off’a yükselen 3’üncü takım Çaydeğirmeni Belediyespor-Çatalağzı Demirspor maçıyla belli oldu. Evinde 6-1'lik skorla 3 puanın sahibi olan Çaydeğirmeni ekibi, 21 puanla Play-Off biletini cebine koydu.

BÖLGESEL AMATÖR LİGE ÇIKAN TAKIMLAR BELLİ OLACAK

Kozlu Belediyespor, Yenimahallespor, Akınspor, Gelikspor, Çaycumaspor ve Çaydeğirmeni Belediyespor’un katılımıyla oynanacak Play-Off’ta heyecan ara vermeden başlayacak. Play-Off fikstürü, 14 Şubat Pazartesi günü saat 12.00'de Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir ile Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç başkanlığında çekilecek kurayla belli olacak. Çift devreli lig usulünün uygulanacağı Play-Off 10 hafta sürecek. Maçlar sonunda birinci olan takım, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2010 yılından bu yana yarı profesyonel lig olarak uygulanan Bölgesel Amatör Lige (BAL) yükselecek.

Bölgesel Amatör Ligde bu sezon kontenjan takım sayısı 3’e çıktığı için şampiyon takımın yanı sıra ikinci sıradaki takıma BAL şansı doğacak. Söz konusu takım, Bölgesel Amatör Ligdeki 3 takımın puantajdaki durumuna göre sıralaması ne olursa olsun en alttakiyle Play-Out maçı oynayacak. Eğer temsilcilerimizden biri Bölgesel Amatör Ligde şampiyon olup 3. Lige çıkarsa, bu durumda ikinci sıradaki takım da direkt üst lige çıkacak.

PLAY-OFF GRUBU

Kozlu Belediyespor

Yenimahallespor

Akınspor

Gelikspor

Çaycumaspor

Çaydeğirmeni Belediyespor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi