Başkan Posbıyık, genel kurulda iddialı sözler sarfetti: “Ereğli halkının futbolda başarıya duyduğu özlemi görüyorum. Birlik beraberlik içinde şampiyonluk hedefine ulaşmak için çalışacağız. Ereğli Belediyespor'u bir üst lige çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Ereğli Belediyespor’da olağan genel kurul dün yapıldı. Protokol ve kulüp üyeleri ile davetlilerin katıldığı genel kurul yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Ereğli’de görev yaptığı sırada Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Hüzeyfe Yücedağ genel kurulu onure ettiler.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kulübün 1980 yılından bu yana ilçe ve Zonguldak futboluna hizmet verdiğini, şuan 8 branşta 754 lisanslı sporcunun kulüp bünyesinde spor yaptığını belirtti.

Ereğli Belediyespor’un sadece futbol değil, bir spor kulübü olduğunun altını çizen Posbıyık, tüm branşlarda şampiyonluklara aday olduklarının ifade etti.

Futbola ilginin diğer spor branşlarına göre daha fazla olduğunu, erkek takımının yanı sıra kadın takımının da profesyonel ligde Ereğli’yi başarıyla temsil ettiğini dile getiren Başkan, yeni sezonda futbola ağırlıklarını koyacaklarını, hedefin kesinlikle şampiyonluk olacağını söyledi.

"BİRLİK-BERABERLİK İÇİNDE AKILLICA HAREKET EDECEĞİZ"

Ereğli Belediyespor’un yıllardır Bölgesel Amatör Ligde kaldığını artık sıçrama yapmanın zamanının geldiğini vurgulayan Ereğli Belediye Başkanı, “Ereğli Belediyespor futbolda başarıya aç. Yıllardır Bölgesel Amatör Ligden yukarıya sıçrama yapamamış. Yeni sezonda ağırlığımı koyacağım. Ereğli’deki işadamlarından gerekirse para toplayacağım sizler de destek verecekseniz. Şampiyonluk gibi büyük bir hedefimiz var. Akıllıca hareket edeceğiz. Birlik-beraberlik içinde şampiyonluk için ne gerekiyorsa yapacağız. Hiçbir kongrede böyle konuşmadım, ilk kez böyle konuşuyorum. Ereğli halkının özlemini görüyorum. Ereğli Belediyespor’u bir üst lige çıkarmak için bu yıl Allah’ın izniyle hep beraber elimizden gayreti göstereceğiz.” dedi.

Öte yandan, Ereğli Belediyespor’un yeni yönetim kurulu 28 kişiden oluştu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın da yer aldığı yönetim kurulunda, İhsan Yazıcıoğlu, Satılmış Yiğit, Sertan Kuzu, Tarkan Atik, Yaşar Eroğlu, Ahmet Türk, Kerim Sağlam, Hakan Mısırlı, İdris Gülay, Ayhan Günaydın, İbrahim Sağ, Ümit Erdal Akbaba, Ufuk Çakmakoğlu, Sercan Demir, Levent Gül, Feridun Çetin, Fatih Çağlar, Emin Sezgin, Volkan Türkoğlu, Özgün Aydın, Oğuz Cömert, Deniz Koca, Muhammet Ali Ateş, Halit Aydın, Recep Köksal, Serkan Aydemir, Ali Ceylan yer aldı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi